Başbakanlık Kamu Görevlileri Etik Kurulu Başkanı Toptan:

Başbakanlık Kamu Görevlileri Etik Kurulu Başkanı Toptan:

"Dünya acımasız bir rekabet ortamına gidiyor. Büyük ülkeler, başka ülkelerin çok iyi, çok parlak öğrencilerini, gençlerini ülkelerine alıp onlara yatırım yapıyor. Bizim bunu gözden uzak tutmamamız lazım"

KASTAMONU (AA) - Başbakanlık Kamu Görevlileri Etik Kurulu Başkanı Köksal Toptan, "Dünya acımasız bir rekabet ortamına gidiyor. Büyük ülkeler, başka ülkelerin çok iyi, çok parlak öğrencilerini, gençlerini ülkelerine alıp onlara yatırım yapıyor. Bizim bunu gözden uzak tutmamamız lazım." dedi.

Tosya Kaymakamı Deniz Pişkin tarafından "Kütüphanesiz okul, kitapsız öğrenci kalmasın" sloganıyla başlatılan kampanya kapsamında, Mithat Boyner Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde Şehit Polis Celal Yavuz Kütüphanesi'nin açılışı yapıldı.

Başbakanlık Kamu Görevlileri Etik Kurulu Başkanı Köksal Toptan, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, kitap okumanın önemine işaret etti.

Kaymakam Pişkin'i tebrik eden Toptan, "Umuyorum ki Sayın Kaymakamımızın bu gayretleri Türkiye'ye örnek olur. Şunu biliyoruz, çok okuyan çok bilir, çok bilen, çok başarılı olur. Dünya acımasız bir rekabet ortamına gidiyor. Büyük ülkeler, başka ülkelerin çok iyi, çok parlak öğrencilerini, gençlerini ülkelerine alıp onlara yatırım yapıyor. Bizim bunu gözden uzak tutmamamız lazım." diye konuştu.

Yurt dışına okumaya gidenlerin çalışmalarını Türkiye'de sürdürmelerinin sağlamaları gerektiğini vurgulayan Toptan, başka ülkelerin başarılı çocuklarını da Türkiye'ye getirip eğitime almanın gereğine değindi.

Çocuklara imkan sağlanması durumunda başarılı olacaklarına inandığını dile getiren Toptan, "Bu nedenle onların altyapısını devlet olarak, bireysel olarak, idareciler olarak hazırlamamız lazım. Kaymakamımız inşallah daha güzel başarılara imza atacaktır." diye konuştu.

Kaymakam Pişkin de ilçede kütüphanesi olmayan okulları tespit için çalışma başlattığını, 26 okulun 13'ünde kütüphane bulunmadığını belirlediklerini aktardı.

Bunun üzerine "Kütüphanesiz okul, kitapsız öğrenci kalmasın" adıyla kampanya başlattıklarını belirten Pişkin, "Hayırseverlerin yardımlarıyla ikinci okulumuza kütüphane kazandırıyoruz. Her kütüphanemize Tosyalı bir şehidimizin ismini veriyoruz. İlk açtığımız kütüphanemize şehidimiz Hilmi Şekerci'nin ismini verdik. Bu kütüphanemize de 1996 yılında Muş'ta şehit olan özel harekat polisi şehit Celal Yavuz'un adını koyduk." diye konuştu.

Açılışa Vali Yaşar Karadeniz, Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin ile Başbakanlık Kamu Görevlileri Etik Kurulu üyeleri katıldı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :