Başbakanlık Enerji Yatırımları Takip ve Koordinasyon Kurulu Genelgesi yayımlandı

Başbakanlık Enerji Yatırımları Takip ve Koordinasyon Kurulu Genelgesi yayımlandı

Genelgede, "kamu ve özel sektör tarafından yapılan veya yapılacak yatırımların izin süreçlerinin takibini, denetimini ve koordinasyonunu sağlamak; özel sektöre açılacak linyit sahaları ile rödovans usulüyle yeni ihale edilecek sahalara yapılacak üretim te

ANKARA (AA) - Başbakanlığın Enerji Yatırımları Takip ve Koordinasyon Kurulu Genelgesi, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Başbakanlık Genelgesi'nde, 10. Kalkınma Planı'nın (2014-2018) öncelikli dönüşüm programları arasında yer alan 'Yerli Kaynaklara Dayalı Enerji Üretimi Programı'nın eylem planında, başta yenilenebilir ve yerli kömür olmak üzere tüm yerli kaynakların ekonomiye kazandırılmasını teminen atılması gereken adımların belirlendiği hatırlatıldı.

Bu çerçevede, kamu ve özel sektör tarafından yapılan veya yapılacak yatırımların izin süreçlerinin takibini, denetimini ve koordinasyonunu sağlamak; özel sektöre açılacak linyit sahaları ile rödovans usulüyle yeni ihale edilecek sahalara yapılacak üretim tesisleri dahil bütün elektrik üretim ve iletim tesislerinin yatırım sürecini hızlandırmak üzere; Enerji Yatırımları Takip ve Koordinasyon Kurulu oluşturulduğu bildirildi.

Kurulun, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarının başkanlığında; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Hazine Müsteşarlığı, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, Orman Genel Müdürlüğü, Karayolları Genel Müdürlüğü, Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, Türkiye Elektrik İletim A.Ş. Genel Müdürlüğü, Elektrik Üretim A.Ş. Genel Müdürlüğü, Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu Genel Müdürlüğünden en az genel müdür veya başkan yardımcısı seviyesindeki temsilcilerden oluşacağı ifade edildi.

Kurul tarafından ihtiyaç duyulması halinde alt komite, danışma veya çalışma gruplarının oluşturulabileceği, kurul toplantılarına konuyla ilgili kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum kuruluşları, üniversiteler ve özel sektör temsilcilerinin davet edilebileceği belirtilen genelgede, şunlar kaydedildi:

"Kurulun çalışma usul ve esasları, yıllık toplantı sayısı ile toplantı zamanları kurul tarafından belirlenecek. Sekretarya hizmetleri, alınan kararların uygulanmasının takibi ve koordinasyonu Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Enerji İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülecektir.

Enerji Yatırımları Takip ve Koordinasyon Kurulu tarafından yürütülecek çalışmalarda ve alınan kararların uygulanmasında ihtiyaç duyulacak her türlü destek ve yardım bütün kurum ve kuruluşlarca titizlikle sağlanacaktır."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :