Başbakan Yıldırım'ın DEİK heyetini kabulü

Başbakan Yıldırım'ın DEİK heyetini kabulü

DEİK Başkanı Vardan:- "Önümüzdeki günlerde Sayın Başbakanımız ve ilgili bakanlarımızla Türkiye'nin özellikle dış ekonomik işleri konusunda çok sıkı işbirliği içinde olacağımızı bugün netleştirmiş olduk"- "Turizm konusunda, önümüzdeki günlerde müjdeleyici

ANKARA (AA) - SİNAN USLU - Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Ömer Cihad Vardan, Başbakan Binali Yıldırım ile görüşmelerine ilişkin, "Önümüzdeki günlerde Sayın Başbakanımız ve ilgili bakanlarımızla Türkiye'nin özellikle dış ekonomik işleri konusunda çok sıkı işbirliği içinde olacağımızı bugün netleştirmiş olduk." dedi.

DEİK Başkanı Vardan ve yönetimi kurulu üyeleri, Başbakan Binali Yıldırım'ı, Çankaya Köşkü'nde ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerini iletti. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin de hazır bulunduğu ziyarette, özel sektör iş dünyasının sorunları ve talepleri ele alındı.

Vardan, AA muhabirine görüşmeye ilişkin yaptığı açıklamada, Başbakan Yıldırım'a DEİK'in yeni yapısı ve yürüttüğü faaliyetler hakkında bilgi verdiklerini ifade etti.

Başbakan Yıldırım'ın, sadece ticaret ve yatırımlar noktasında değil aynı zamanda lobicilik konusunda da gerekli desteği vereceğini belirten Vardan, "Biz de bu şekilde önümüzdeki günlerde dünya genelindeki çalışmalarımız çerçevesinde hangi ülkelerin odak ülke olarak tayin edilebileceği, bu ülkelere ilişkin olarak hangi çalışmaların yapılabileceği ve ondan sonra o genişleme çerçevesinde, önerebileceğimiz konularda istişareler yaptık." dedi.

Oldukça yapıcı ve detaylı bir görüşme gerçekleştirdiklerini dile getiren Vardan, şöyle devam etti:

"Kendisini zaten yıllardır tanıdığımız, 'icracı, iş bitirici' olarak bildiğimiz bakanımız, bugün Başbakanlığa gelmiş olan Sayın Binali Yıldırım'ın, hakikaten bu görevde de ülkemize ciddi anlamda katkı sağlayabileceğini gördük. Bundan da son derece memnunuz. İnşallah önümüzdeki günlerde, Sayın Başbakanımız ve ilgili bakanlarımızla Türkiye'nin özellikle dış ekonomik işleri konusunda çok sıkı işbirliği içinde olacağımızı bugün netleştirmiş olduk."

Ticaret yaptığımız, yatırım gerçekleştirdiğimiz, ihracat ve ithalat yaparken çalıştığımız dünya ülkeleri var. Bu çerçevede bazı ülkelerin odak ülke olarak tayin edilmesi ve bu ülkelerin özelinde de çalışma yapılması konusunda mutabık kaldık."

Vardan, ABD, Almanya, Çin, Rusya gibi ülkelerin önümüzdeki günlerde de yine Türkiye'nin radarında olacağını ve ticaret bakımından katkı sağlayacağına işaret etti. Vardan, "Bu ülkeler başta olmak üzere tabii ki Afrika pazarı bizim yeni açılmakta olduğumuz pazarlarımız. Biz bunlarla ilgili bir çalışma yapıp kendileriyle (Başbakan Yıldırım) paylaşacağız. Bazı ülkeleri odak ülke olarak tayin edip bu ülkeler üzerinde spesifik, biraz daha detaylı çalışma yapmaya gayret edeceğiz." ifadesini kullandı.

Görüşmede, turizmi sektörünün sıkıntılarının da ele alındığını belirten Vardan, Başbakan Yıldırım'ın turizm alanına yönelik hazırlanan özel çalışmayı yakın zamanda açıklayacağını bildirdi.

Vardan, "Sadece Rusya ile değil, turizmin geliştirilmesi konusunda özel çalışmalarının olduğunu, bunları yakın zamanda açıklayacaklarını söylediler. Onları kendilerinden duyarsınız tahmin ediyorum. Turizm konusunda, önümüzdeki günlerde müjdeleyici haberleri olduğunun bilgisini almış bulunmaktayız." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :