Başbakan Yıldırım, İzmir'de

Başbakan Yıldırım, İzmir'de

Binali Yıldırım: (3) - "Şimdi terör gruplarına, onun yandaşlarına göz kırpan o Batılı dostlarıma sesleniyorum; bu ateş sizi de yakacak, o esrarlar, o kenevirler sizin nesillerinizi yok etmek için, uyuşturucu müptelası yapmak için orada"- "Paralel yamuldu,

İZMİR (AA) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, terör operasyonları sırasında ele geçirilen uyuşturuculara dikkati çekerek "Terör gruplarına, onun yandaşlarına göz kırpan o Batılı dostlarıma sesleniyorum; bu ateş sizi de yakacak, o esrarlar, o kenevirler sizin nesillerinizi yok etmek için, uyuşturucu müptelası yapmak için orada." dedi.

Yıldırım, partisinin İzmir il örgütünün düzenlediği bayramlaşma töreninde yaptığı konuşmada Diyarbakır’ın Lice ilçesinde terör örgütü PKK’ya yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda 67 milyon Hint keneviri, 40 ton esrar, 40-50 çalıntı araba ve bir cephaneliğin ele geçirildiğini hatırlatarak, teröre destek verenlerin bu ateşin kendilerini de yakacağından şüphe duymaması gerektiğini vurguladı.

Terörün ancak birlikle çözülebileceğine işaret eden Yıldırım, şöyle konuştu:

"Şimdi terör gruplarına, onun yandaşlarına göz kırpan o Batılı dostlarıma sesleniyorum; bu ateş sizi de yakacak, o esrarlar, o kenevirler sizin nesillerinizi yok etmek için, uyuşturucu müptelası yapmak için orada. Bu mücadeleye kayıtsız kalacağınıza, terör uzantılarına gülücük dağıtacağınıza, gelin terörle mücadelede bir olalım, beraber olalım, insanlık vazifemizi yapalım. Bu terörün dini, mezhebi yok, bunların hiçbir kutsalı yok. Masum insanları, hiçbir şeyden haberi olmayan insanları havaalanında, Vezneciler’de, Ankara’da, Brüksel’de, Paris’te, Medine’de, Bağdat’ta gözlerini kırpmadan öldürdüler. Bunlar öldürme makineleri.. Bunlar üst aklın kendilerine verdiği görevi aksaksız yapan cani, terör örgütüdür. Bunların insanlıktan nasibi yoktur. PKK’sı da YPG’si de onların uzantısı da hepsinin hesabı görülecek. Bu millet onların hesabını görecek, defterlerini dürecek. 79 milyon; doğuda yaşayan, batıda yaşayan, kuzeyde yaşayan hepsi kardeştir. Bunların aralarına fitne sokanlar kalleştir, katildir."

- "Paralel, yamuldu"

Osman Gazi Köprüsü'nün dünyanın 4. büyük köprüsü olduğunu, 2018'de İzmir ile İstanbul arasındaki yolculuğun 2 saat 50 dakikalık mesafeye ineceğini, bu projenin kamu özel ortaklığıyla 9 milyar dolar bütçeyle yapıldığını belirterek bu rakamın 1950 yılındaki Türkiye'nin milli gelirinden daha büyük olduğuna dikkati çekti.

Yıldırım, "Türkiye'nin gücü bu, AK Parti'nin ufku bu. AK Parti, laf üstüne laf koyan değil, taş üstüne taş koyan partidir. AK Parti kalkınmanın, hizmetin, milletin partisidir." dedi.

Bu sırada salondakilerin "Vur vur inlesin paralel dinlesin" tezahüratları üzerine, Yıldırım, "Paralel yamuldu, dinleyecek hali mi kaldı. Paralel yamuldu, yamuldu. Hiç merak etmeyin, hiç kimse Türkiye devletiyle bilek güreşi yapamaz. Ne paraleli ne bölücüsü, hepsinin defterini dürmek boynumuzun borcudur." dedi.

Başbakan Yıldırım, 20 Aralık'ta diğer bir büyük eser olan Avrasya Tüneli'nin, Marmaray'a kardeş olarak geleceğini, 108 metre ile dünyanın en derin tüneli olan bu yatırımın AK Parti ile hayalken gerçek olduğunu ifade etti

Yıldırım, şöyle konuştu:

"Fatih Sultan Mehmet gemileri karadan yürüttü, onun torunları Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşları da trenleri denizin altından geçirdi, yetmedi arabaları da denizin altından geçiriyor. İşte Türkiye'nin gücü bu. Türkiye'nin nereden nereye geldiğini bunlarla anlayabilirsiniz.

Sadece ulaştırmayı anlatıyorum daha diğerlerine girmedim. Dünyanın en büyük havalimanını kim yapıyor? AK Parti. Biz bu havaalanını yapmaya karar verdik iyice çileden çıktılar. Geziciler, tek tek sahaya indiler. Ne o, biz havalanı istemiyoruz, yol istemiyoruz, köprü istemiyoruz. Siz ne istiyorsunuz ? Onların ne istediğini iyi biliyorsunuz değil mi ? Onlar Türkiye ayağa kalkmasın istiyorlar. Yağma yok Türkiye'yi hiçbir şekilde durduramazlar. Bu milletin özlemlerini dahi geciktiremezler."

- "Kardeşlik halkasını büyüteceğiz"

Dün verdikleri müjdelerin toplumda geniş bir kesime dokunacağını, tüm sektörlere can suyu vereceğini ifade eden Yıldırım, üretmekten, iş ve aş sağlamaktan, çalışmaktan, alın ve akıl teri dökmekten başka çarelerinin olmadığını ifade etti.

Türkiye'de iş yapmak isteyen herkesin önüne turkuaz halı sereceklerini söylediklerini ve bu sözün gereğini birer birer yerine getirdiklerini kaydeden Yıldırım, "Ortadoğu'da, Irak ile, Suriye ile bizim çok köklü geçmişimiz, ortak tarihimiz, ortak inancımız var. Bölgede aramızı açmaya çalışanlar var. Bölgede bizi birbirimizle kavgaya tutuşturmak isteyenler var. Ama biz bu oyunlara gelmeyeceğiz. Çünkü biz ezilenlerin gür sesi olarak bugünlere geldik Kimsesizlerin kimsesi olarak bir hareket olarak bugünlere geldik. Bundan sonra hedefimiz dostlarımızın sayısını daha da artırmak, kardeşlik halkasını daha da büyütmek olacaktır. Bu yolda da emin adımlarla ilerliyoruz." diye konuştu.

- İzmir'e "Sultan Alparslan Köprüsü" talebi

Konuşmasında İzmir'in kendisine verdiği başbakanlık sorumluluğunu kente yakışır biçimde yerine getirmek için çaba gösterdiğine vurgu yapan Yıldırım, İzmir'in de artık İstanbul ile yarışır durumda olması gerektiğini söyledi.

Yıldırım, şöyle devam etti:

"İzmir 35, İstanbul 34. İzmir'in yeri İstanbul'dan sonra ikinciliktir. İzmir'in bu halinden İzmirli memnun mu? İzmir 2019'da değişimi gerçekleştirecek mi, hazır mı İzmir? İnşallah.

Bana verdiğiniz bu sorumluluğu, bu başbakanlık sorumluluğunu İzmir'e yakışır şekilde yapmak için ne gerekirse yapacağım. Bunun sözünü İzmirliler'e veriyorum. Hiçbir mazeret bildirmeyeceğim, 'Belediyeler çalışmıyor' demeyeceğim, onların yapamadığı, yapmadığı işleri de yapacağız ve İzmir'in sorunlarını teker teker sona erdireceğiz.

Bayram, kucaklaşma dedik, kırgınlıkları, dargınlıkları bitirme, kardeşliği artırma dedik. Bugün bayram, muhalefete de çağrım var, gelin bayramlaşalım, ayrılıkları bir kenara bırakalım, Türkiye'nin geleceği için beraber olalım."

Başbakan Binali Yıldırım, konuşması sırasında bir partilinin İzmir'e de "Sultan Alparslan Köprüsü" istediklerini söylemesi üzerine, "İki yaka arasında öyle mi? Yapacağız yahu, canınız sağ olsun, onu da yapacağız merak etmeyin. İzmir'in de Türkiye'nin de geleceği aydınlık, hiç endişeniz olmasın."

Salondaki partililerle "Beraber yürüdük biz bu yollarda" şarkısını söyleyen Yıldırım, partililerle tek tek bayramlaştı.

(Bitti)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :