Başbakan Yıldırım İzmir'de

Başbakan Yıldırım İzmir'de

Başbakan Yıldırım: (2)- "Bu vesayet odakları mevcut sistemin devamını niye istiyor biliyor musunuz? Bunların iktidar olma, milletin gönlüne girme şansları hiç ama hiç yok. Acaba nerden bir fırsat çıksa, bir karambol olsa da biz de iktidarın bir tarafından

İZMİR (AA) - Başbakan Binali Yıldırım, "Bu vesayet odakları mevcut sistemin devamını niye istiyor biliyor musunuz? Bunların iktidar olma, milletin gönlüne girme şansları hiç ama hiç yok. Acaba nerden bir fırsat çıksa, bir karambol olsa da biz de iktidarın bir tarafından tutuversek. Tarih boyunca hep böyle oldu, o alışkanlıkları hala devam ediyor." dedi.

İzmir'in Aliağa ilçesinde sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle Enka Spor Salonu'nda bir araya gelen Başbakan Yıldırım, merhum Başbakan Necmettin Erbakan'ın medya, vesayet odakları ve iş adamlarının bir araya gelmesiyle, onların baskısıyla başbakanlıktan indirilip partisinin kapatıldığını hatırlattı.

Başbakan Yıldırım, şöyle konuştu:

"17/25 Aralık'ta Davos görüşmesini bahane edip Cumhurbaşkanımız, Kurucu Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı bu FETÖ'cüler vatan hainliğiyle suçlamadı mı? Başbakanlıktan alaşağı etme planları yapmadılar mı? Milletin verdiği kararları hiçe saymadılar mı? Yargı eliyle Türkiye'nin en büyük partisini, AK Parti'yi, iktidar partisini kapatmaya teşebbüs etmediler mi? 15 Temmuz'da FETÖ'cü hainler Meclisi bombalayıp canımıza kastetmediler mi? Ama bu sefer bu kadar kolay değil dedik. Önce Cumhurbaşkanımız, milletin adamı Recep Tayyip Erdoğan ve bu ülkenin Başbakanı, sizin kardeşiniz dik durduk, dedik ki biz milletimizle beraber o alçaklara yol vermeyeceğiz, geçit vermeyeceğiz."

Milletin 15 Temmuz gecesi meydanlarda olduğunu belirten Yıldırım, "Bu vesayet odakları mevcut sistemin devamını niye istiyor biliyor musunuz? Bunların iktidar olma, milletin gönlüne girme şansları hiç ama hiç yok. Acaba nereden bir fırsat çıksa, bir karambol olsa da biz de iktidarın bir tarafından tutuversek. Tarih boyunca hep böyle oldu, o alışkanlıkları hala devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Yıldırım, salondaki "Vur vur inlesin Pensilvanya dinlesin" sloganları üzerine "O Pensilvanya'daki terörist başı gelecek, hesabını da verecek" diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dilediklerinde, canları istediği zaman başbakanı asmak, hükümeti alaşağı etmek ve böylece hak etmedikleri iktidarı ele geçirmek bunların alışkanlığı haline gelmiş. Tehditlerle siyasete ayar vererek bugünlere geldiler. Kendi çıkarlarını, ayrıcalıklarını yine devam ettirmek istiyorlar. Başbakanları ayaklarına çağırıp, pijamalarıyla uğurlamak için 'hayır' diyorlar. Vatandaşlarımdan 16 Nisan'da oy verirken bütün bunları iyi düşünmesini istiyorum. '14 yıldır iktidardasınız daha ne istiyorsunuz' diyorlar. Evet iktidardayız, elhamdülillah halkımızın desteğiyle iktidardayız. Kefenimizi üzerimizden hiç çıkarmadığımız, vesayetçilerin tehdidine pabuç bırakmadığımız, milletimizin duası ve desteği sürekli arkamızda olduğu için iktidardayız. Milletle beraber yürüdük, engelleri aşa aşa bugünlere geldik. Ama artık yeter. Bu milletin enerjisini, vaktini bundan sonra bu arızalı sistemle çalamayız. Bu ağırlıkları artık bu milletin, ülkenin sırtından atma zamanı geldi. 16 Nisan'da vesayetçi anlayışı, darbeci anlayışı bir daha geri gelmemek üzere sandığa gömmeye hazır mısınız? Türkiye'nin önünü açacak büyük değişime var mısınız? Daha güçlü demokrasi, daha istikrarlı bir yönetim için 'evet' diyecek misiniz? Daha itibarlı, daha güçlü bir Türkiye için hazır mıyız gençler?"

AK Parti'nin siyaset anlayışının, felsefesinin çok iyi bilindiğini söyleyen Başbakan Yıldırım, 780 bin kilometrekare vatan toprağının her köşesine hizmet götürmenin boyunlarının borcu olduğunu vurguladı.

Yıldırım, ekmeği, aşı, işi büyütmek, ülkenin itibarını yükseltmek için gece gündüz çalıştıklarını anlatarak şunları ifade etti:

"İşçinin, memurun, emeklinin, çiftçinin, köylünün, tüccarın, yatırımcının imkanlarını, refahını artırma gayreti içindeyiz. Elbette Aliağa'yı unutmadık. 14 yıl içinde Aliağa'da 26 kilometre bölünmüş yol, 14 okul, 175 yeni derslik kazandırdık, 58 dersliğin de yapımı devam ediyor. 950 hektar tarım alanını sulamaya açtık. Aliağa'ya ilk doğalgazı 2006 yılında biz getirdik. 8 iskeleyi limana dönüştürdük ve bunlara yeni 6 liman daha ekledik. Aliağa'da konteyner taşımacılığını başlattık. Geçen sene 642 bin konteyner taşıması gerçekleşti. Aliağa, sadece bir sanayi şehri değil, aynı zamanda Türkiye'nin ihracatının yapıldığı merkez."

(Sürecek)


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :