Başbakan Yıldırım Erzincan'da

Başbakan Yıldırım Erzincan'da

Yıldırım: (3)- "Terör örgütü deyince sadece Güneydoğu'da bölücü terör örgütü aklınıza gelmesin. Bir de bizim paralel terörümüz var. Dost bilip yıllarca bizimle iç içe olanları, meğersem bizi sırtımızdan hançerlemek için fırsat kolladıklarını 17 Aralık'ta

ERZİNCAN (AA) - Başbakan Binali Yıldırım, "Terör örgütü deyince sadece Güneydoğu'da bölücü terör örgütü aklınıza gelmesin. Bir de bizim paralel terörümüz var. Dost bilip yıllarca bizimle iç içe olanları, meğersem bizi sırtımızdan hançerlemek için fırsat kolladıklarını 17 Aralık'ta gördük. Devletin imkanlarını kullanacaksınız ve devlete kumpas kuracaksınız. Herkesin şunu bilmesi lazım; Hiçbir devlet, hele hele Türkiye Cumhuriyeti ile hiçbir terör örgütü bilek güreşi yapamaz. Bunun bilinmesi lazım. Hiçbir devlet kendi içinde devlet olmaya heveslenenlere asla ve asla izin vermez, müsamaha göstermez. Yapılan her türlü hukuksuzluğun, her türlü aymazlığın hesabını fitil fitil burunlarından getireceğiz." dedi.

Yıldırım, Erzincan'da Park Masal'da sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle bir araya geldi.

Başbakan Yıldırım, "havayolunu halkın yolu" haline getirmenin kendilerine nasip olduğunu belirterek, havaalanı sayısının 26'dan 55'e yükseldiğini ifade etti.

Yıldırım, "Bunun için dünyanın en büyük havalimanını yapıyoruz, en büyük. Amerika'daki şu anda en büyük 90 milyon, bizim yaptığımız 150 milyon, 200'e çıkacak kapasitede. Siz IMF'nin borcunu verir gönderirseniz, dünyanın en büyük havalimanını yaparsanız, boğazda dünyanın en geniş köprüsünü yaparsanız, İzmit Körfezi'ni birleştiren, İstanbul İzmir'i komşu kapısı yapan otoyolu yaparsanız, dünyanın en uzun 3'üncü tüneli Ovit Tüneli'ni açıp Karadeniz'i Anadolu'ya, Mezopotamyaya bağlarsanız, hızlı tren ağlarıyla ülkeyi donatırsanız, bundan birileri tabi rahatsız olacak." diye konuştu.

Binali Yıldırım, Türkiye'nin mega projelerinin birilerini rahatsız ettiğini, kendilerine "Türkiye'nin fazla olmaya başladığını" söylediklerini aktardı.

"Ağaç, çevre" diye Türkiye'de bir isyan başlatıldığını ifade eden Yıldırım, "Neye isyan, bu başarıların, Türkiye eğer böyle giderse kısa sürede bize yetişecek, o zaman biz içeriyi karıştıralım, karıştırdılar mı? Ama o 'uzun adam' çıktı dedi ki; 'Benim arkamda millet var millet, ey ahmaklar', hesap Türkiye'ye diz çöktürmekti, refah işte böyle bir şey değerli hemşehrilerim. Refah kredi kartıyla taksit taksit ödenen bir şey değil, refah liderine sahip çıkmaktır. Milyonlar arkasına durdu, çapulculara gereken dersi verdi. Hem Gezi'de verdi, hem 17 Aralık'ta verdi." değerlendirmesini yaptı.

"Terör" denilince akıllara sadece bölücü terör örgütünün gelmemesi gerektiğini, bir de "paralel terörünün" olduğunu kaydeden Başbakan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Terör örgütü deyince sadece Güneydoğu'da bölücü terör örgütü aklınıza gelmesin. Bir de bizim paralel terörümüz var. Dost bilip yıllarca bizimle iç içe olanları, meğersem bizi sırtımızdan hançerlemek için fırsat kolladıklarını 17 Aralık'ta gördük. Devletin imkanlarını kullanacaksınız ve devlete kumpas kuracaksınız. Herkesin şunu bilmesi lazım; Hiçbir devlet, hele hele Türkiye Cumhuriyeti ile hiçbir terör örgütü bilek güreşi yapamaz. Bunun bilinmesi lazım. Hiçbir devlet kendi içinde devlet olmaya heveslenenlere asla ve asla izin vermez, müsamaha göstermez. Yapılan her türlü hukuksuzluğun, her türlü aymazlığın hesabını fitil fitil burunlarından getireceğiz. Güzel insanların dini duygularını istismar ederek, kutsallarını kullanarak, milyonlarca dişinden tırnağından artırarak hayır olsun, çocuklarımız yetişsin, memleketimiz gelişsin' diye bu kadar fedakarlığı yapanlara siz tezgah kuracaksınız, aldığınız bu kaynakları yurt dışındaki lobilere, siyasetçilere cömertçe vereceksiniz. Bu millet bunu affeder mi? Asla affetmez, affetmiyor, o paralel terör örgütünü de kaçtıkları yere kadar kovalayacağız Allah'ın izniyle."

- "Bütün hedefler Türkiye üzerinde, bütün hesaplar Türkiye üzerinde.."

Yıldırım, Türkiye'nin hedef ülke konumunda olduğunu dile getirerek, Türkiye'nin zor bir coğrafyada bulunduğuna işaret etti.

Binali Yıldırım, "Tarih bize böyle bir coğrafya vermiş ama sorumluluğumuz da bir o kadar fazla. Niye fazla; Çünkü biz medeniyetleri buluşturan bir yerdeyiz, kıtaları buluşturan bir yerdeyiz, kuzeyle güneyi, doğuyla batıyı buluşturan bir yerdeyiz, dolayısıyla köprü vazifesi gören bir ülkeyiz. Eğer köprü yıkılırsa insanlık yıkılır, onun için bütün hedefler Türkiye üzerinde, bütün hesaplar Türkiye üzerinde. Ama bilmedikleri bir şey var; Bizim devlet geleneğimiz o kadar köklü ki o kadar kuvvetli ki bunun daha zorları geldi geçti hepsini defettik. Bunları da defedeceğiz, bunlar da bizim gündemimizden yok olup gidecek. Ama gündemimizde daima kalacak olan kardeşliğimiz, birliğimiz, dirliğimizdir, ülkemizin, insanımızın refah ve mutluluğudur." ifadelerini kullandı.

Bunun için daha çok yol, hastane, okul, fabrika yapacaklarını, gençlere, kadınlara daha fazla imkan sağlayacaklarını söyleyen Başbakan Yıldırım, bölünmüş yol ve duble yollardan sonra şimdi de sıranın duble demiryollarına geldiğini, bu dönem hükümetin hedefinde duble demiryolları bulunduğunu bildirdi.

Hızlı tren projelerinin hızla ilerlediğini de kaydeden Yıldırım, "Ankara'dan Sivas'a hızlı tren hızla ilerliyor. Sivas'tan Erzincan, Erzincan'dan Erzurum, Erzurum'dan Kars, Gürcistan Tiflis, ver elini Bakü. Bu sene Bakü Tiflis Kars projesi de bitiyor. Bakın Azerbaycan'a doğrudan demiryolu yok, şimdi olacak, bu da bazılarını rahatsız ediyor. Azerileri, niye Nahçıvan'ı ayırıyorlar, bizi Azerilerle ayırıyorlar, fazla bir araya gelmesin, bunlar aynı millet iki devlet. Tezgah belli hemşehrilerim, oyun belli, uyanık olacağız. Dostumuzu. düşmanımızı bileceğiz" şeklinde konuştu.

Binali Yıldırım, iyi gün dostları değil, zor gün dostlarını daha çok yakınlaştıracaklarını dile getirdi.

- "Yarınımız bugünden daha güzel olacak"

Artık görevlerinin dostlarının sayısını artırmak, düşmanların sayısını ise azaltmak olduğunu vurgulayan Başbakan Yıldırım, şöyle devam etti:

"İnşallah bu dönemde komşularımızla, bölgemizdeki yaşananlarla ilgili sağduyuyla birleştirici, barıştırıcı rolümüzü oynamaya devam edeceğiz. Hiç merak etmeyin, yarınımız bugünden daha güzel olacak, bundan hiç endişemiz yok, çünkü bu topraklar, mübarek topraklar. Bu topraklarda peygamberler var, bu topraklarda evliyalar var, bu topraklarda ağzı dualı insanlar var, bunların duası, şefaati bizim için en büyük manevi kaynaktır. Onlar sadece duasını yapacak, desteğini verecek ama işi de biz yapacağız, sizlerin adına bizler yapacağız. Geçmişine sahip çıkmayan milletler geleceğini inşa edemez. 'Mazide olan atiyiz' diyoruz, onun için biz hem geleceğimize sahip olacağız hem de yarınımızın güvencesi çocuklarımıza, gençlerimize sahip çıkacağız, o genç fidanların anlamsız bir kavga uğruna ömrünün baharında solmalarına, yok olmalarına daha fazla izin vermeyeceğiz."

Yıldırım, terörle mücadeleyle ilgili olarak ise "Türkiye'yi bölmek istiyorlar, milleti bölmek istiyorlar, bölecek miyiz? Millet olmanın tek vatan, tek bayrak sahibi olmanın bir bedeli var, bu bedeli İstiklal Harbi'nde ödedik, Çanakkale'de ödedik, bugünde ödüyoruz, gerekirse gelecekte de öderiz. Biz esaret altında yaşamayı bilen bir millet değiliz, tarihimiz boyunca kimsenin boyunduruğu altına girmemişiz, ama bazıları bizim gibi İngilizler de aynı, onlar da esaret altına girmemiş. Ama bizim bir farkımız var değerli hemşehrilerim, esaret altına girmediğimiz gibi kimseyi de sömürge yapmamışız. Tarihte esaret altına girmeyen tek ülke var, kimseyi de esaret altına almayan o milletin adı da Türk milletidir. O devletin adı da Türk Devleti'dir." dedi.

(Sürecek)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :