Başbakan Yıldırım Elazığ'da

Başbakan Yıldırım Elazığ'da

Yıldırım: (1)- "Ne Elazığ'da ne başka bir yerde, bu hain terör örgütü yaşam hakkı bulamayacak. Bunun için canla başla çalışıyoruz. Bütün birimlerimiz, herkes alarm durumunda"- "Herkes, her an, her türlü tehdide karşı gereken çalışmayı, hassasiyeti gösteri

ELAZIĞ (AA) - Başbakan Binali Yıldırım, "Ne Elazığ'da ne başka bir yerde, bu hain terör örgütü yaşam hakkı bulamayacak. Bunun için canla başla çalışıyoruz. Bütün birimlerimiz, herkes alarm durumunda. Herkes, her an, her türlü tehdide karşı gereken çalışmayı, hassasiyeti gösteriyor. Bundan sonra da alarm durumunu bir üst düzeye çıkarmış bulunuyoruz." dedi.

Elazığ Emniyet Müdürlüğüne yönelik terör saldırısının ardından kente gelen Başbakan Yıldırım, yaptığı incelemeler sonrası açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.

Saldırıyı hangi örgütün düzenlediğinin sorulması üzerine Yıldırım, "Her şey belli. Bölücü PKK terör örgütüdür ve onun uzantılarıdır. Burada hiçbir tereddüt yok. Bunu biliyoruz. Bununla ilgili de gereken tahkikatlar başlamıştır." diye konuştu.

Yaralıların sağlık durumu hakkındaki soru üzerine Yıldırım, 217 yaralıdan 72'sinin ayakta tedavinin ardından taburcu edildiğini, 85'i polis 60'ı sivil 145 kişinin ise 5 hastanede tedavilerinin devam ettiğini bildirdi.

Yıldırım, 2 yaralının durumunun kritik olduğunu belirterek, yaralıların en kısa zamanda taburcu edilmeleri temennisinde bulundu.

"Elazığ bölgenin huzur adasıydı. Böyle bir saldırıyı nasıl yorumlamak gerekir?" sorusu üzerine Yıldırım, şunları kaydetti:

"Bunun yorumlanacak bir tarafı yok. Terör örgütü artık emir komutayı kaybetmiş durumda ve içeride bulunan unsurlar gelişigüzel nerede imkan bulurlarsa oraya adeta intihar saldırıları yapıyorlar. Bunu biliyoruz ve takibini de yapıyoruz. Elazığ bu saldırıyla sarsılacak değil, yıkılacak değil. Elazığ milli değerlerini, milli hassasiyetini en yüksek düzeyde muhafaza eden illerimizden. Ne Elazığ'da ne başka bir yerde, bu hain terör örgütü yaşam hakkı bulamayacak. Bunun için canla başla çalışıyoruz. Bütün birimlerimiz, herkes alarm durumunda. Herkes, her an, her türlü tehdide karşı gereken çalışmayı, hassasiyeti gösteriyor. Bundan sonra da alarm durumunu bir üst düzeye daha çıkarmış bulunuyoruz. Şunu özellikle ifade etmemde fayda var: Bu olay olur olmaz Valimiz dahil bütün sağlık birimlerimiz, kurtarma ekiplerimiz on dakika içerisinde buraya geldi. 20 dakika içerisinde de bütün yaralılar, herkes buradan alındı, hastanelere yetiştirildi. Burada çok titiz, anında müdahalenin belki de kayıpların azaltılmasına ciddi bir katkısı oldu."

(Sürecek)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :