Başbakan Yardımcısı Türkeş, İTÜ'yü ziyaret etti

Başbakan Yardımcısı Türkeş, İTÜ'yü ziyaret etti

İSTANBUL (AA) - Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, İstanbul Teknik Üniversitesini (İTÜ) ziyaret etti. İTÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre,...

İSTANBUL (AA) - Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, İstanbul Teknik Üniversitesini (İTÜ) ziyaret etti.

İTÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkeş, ziyarette İTÜ'nün Türkiye Cumhuriyeti'nin gelecek yüzyılına ışık tutacağına inandığını ifade ederek, mimarlık hayali taşıyan biri olarak İTÜ kampüsünde bulunmaktan heyecan duyduğunu dile getirdi.

Öğrencilerin projelerini inceleyen ve İTÜ'nün Ayazağa Yerleşkesi'ndeki araştırma merkezi, laboratuvar ve yürütülen projeler hakkında bilgi alan Türkeş, İTÜ Çekirdek'teki öğrencilerin hazırladığı girişim çalışmalarını inceledi.

İTÜ'nün çalışmalarının Türkiye için büyük önem taşıdığına dikkati çeken Türkeş, daha sonra İTÜ Arı Teknokent ve Magnet'i de gezdi ve merkezin Genel Müdürü Kenan Çolpan'dan bilgi aldı.

İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca da Türkeş'in İTÜ'yü ziyaretinden dolayı duyduğu memnuniyeti belirterek, ITU GATE'in girişimci yeteneklere ABD yolunu açan çalışmalarını ve alanında Türkiye'de bir ilk olan İTÜ Magnet'in model bir proje olarak diğer üniversitelere de yayılması için çalışacaklarını söyledi.

Ziyarette, Rektör Prof. Dr. Karaca'nın yanı sıra Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Telem Gök Sadıkoğlu, Prof. Dr. Ali Fuat Aydın, Prof. Dr. Tayfun Kındap, Prof. Dr. Alper Ünal, İTÜ KKTC Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ercan Kahya ve İTÜ Genel Sekreteri Prof. Dr. Mustafa Sait Yazgan da hazır bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :