Başbakan Yardımcısı Kaynak Bosna Hersek'te

Başbakan Yardımcısı Kaynak Bosna Hersek'te

Kaynak, Foça şehrinde Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilen Alaca Camisi'nde incelemelerde bulundu ve başkent Saraybosna'da merhum Cumhurbaşkanı Aliya İzetbegovic'in kabrini ziyaret etti

SARAYBOSNA (AA) - Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Bosna Hersek'teki temasları kapsamında gittiği ülkenin doğusundaki Foça şehrinde, savaş döneminde Sırpların yıktığı ve Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilen Alaca Camisi'nde incelemelerde bulundu.

Foça'daki temaslarının ardından başkent Saraybosna'ya geçen Kaynak, burada Bosna Hersek'in ilk Cumhurbaşkanı merhum Aliya İzetbegovic'in kabrini ziyaret etti.

Başbakan Yardımcısı Kaynak ve beraberindeki heyet daha sonra tarihi Başçarşı'yı gezdi. Burada şehri ziyaret eden Türk turistlerin yoğun ilgisiyle karşılaşan Veysi Kaynak, fotoğraf çektirdiği vatandaşlarla bir süre sohbet etti.

Başçarşı'da bulunan tarihi Gazi Hüsrev Bey Camisi'ni de ziyaret eden Kaynak, Bosna Hersek'te uzun süre Osmanlı'nın sancak beyliğini yapan Gazi Hüsrev Bey'in türbesinde dua etti.

Veysi Kaynak, sabah saatlerinde başladığı Bosna Hersek ziyareti kapsamında, Bakanlar Konseyi Başkanı Denis Zvizdic ile görüştü, ardından Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) Saraybosna'daki yeni ofisinin ve yapımı TİKA tarafından tamamlanan Foça'daki Hünkar Camisi'nin de açılışını yaptı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :