Başbakan Yardımcısı Işık, Kocaeli'de

Başbakan Yardımcısı Işık, Kocaeli'de

Işık: "(Bayram dönüşü trafiği) Ümidimiz hiç can kaybı yaşanmadan herkesin trafik kurallarına uyduğu, yolların -Sayın Başbakanımızın ifadesiyle 'Kralı yoktur, yolların kuralı vardır.'- Yolların kuralına uyarak sevdiklerine bir an önce kavuşmaları"

KOCAELİ (AA) - Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Kurban Bayramı dönüş trafiğine değinerek, "Ümidimiz hiç can kaybı yaşanmadan herkesin trafik kurallarına uyduğu, yolların -Sayın Başbakanımızın ifadesiyle 'Kralı yoktur, yolların kuralı vardır.'- Yolların kuralına uyarak sevdiklerine bir an önce kavuşmaları." dedi.

Işık, bayramın 3. gününde Gölcük'te İhsaniye, Selimiye, Lütfiye ve Sofular mahalleleri ile Karamürsel'de Senaiye, Akçat, Yalakdere, Kızderbent, Semetler ve Dereköy mahallelerini ziyaret ederek vatandaşlarla bayramlaştı.

Mahallelilerle sohbet eden Işık, çocuklara bayram harçlığı verdi.

Işık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bayramda Karamürsel, Gölcük ve diğer köylerde nüfusun yoğun olduğunu belirterek, kendilerinin de bu vesileyle ziyaretler yaparak vatandaşlarla hasbıhal ettiklerini söyledi.

Vatandaşların samimi olarak kendilerine görüşlerini, zaman zaman eleştirilerini ifade ettiğini anlatan Işık, kendilerinin de bunları not aldıklarını, sorunların çözümü için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini kaydetti.

Işık, 15 yıllık iktidar partisinin mensubu, kentin milletvekili, kabinenin de bakanı olarak halkın arasında bulunmanın kendisi için ayrı bir mutluluk olduğunu dile getirerek, "Onlarla birlikte olmak, onların dertleriyle dertleniyor olmak, zaten siyasetin en önemli misyonu. Bunu yerine getirmenin gayreti içerisindeyiz." ifadesini kullandı.

- "Dinlenmiş olarak dingin şekilde seyahate çıkılması önemli"

Kurban Bayramı tatili dolayısıyla memleketlerine giden vatandaşların dönüşe geçmeye başladığını anlatan Işık, tatil dönüşünün mutlaka iyi planlanması gerektiğini bildirdi.

Işık, yorgunken seyahate çıkılmaması uyarısında bulunarak, şöyle konuştu:

"Dinlenmiş olarak, dingin şekilde seyahate çıkılması ve trafik kurallarına tam olarak uyulması kazaların önlenmesinde en önemli faktörler. İnsanlar özellikle trafik kurallarına uyarsa bayram sürecinde yaşadığımız kazalar minimize olur ve çok çok az can kaybıyla bu tatil bitmiş olur. Ümidimiz hiç can kaybı yaşanmadan herkesin trafik kurallarına uyduğu, yolların, -Sayın Başbakanımızın ifadesiyle 'Kralı yoktur, yolların kuralı vardır.'- Yolların kuralına uyarak sevdiklerine bir an önce kavuşmaları. Bu noktada bizim de çağrımız trafik kurallarına tam olarak uyulması, yola rahat, dinlenilmiş ve sakin olarak çıkılması ve inşallah kazasız, belasız vuslata erişilmesi."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :