Başbakan Yardımcısı Işık:

Başbakan Yardımcısı Işık:

"Bir takım güç merkezleri Amerika'daki bir davayı Türkiye'yi adeta bloke etmek, Türkiye'nin ekonomisini bir kaosa sürüklemek için bir fırsat olarak görüyor. Hiç kimse boşuna heveslenmesin. Türkiye'ye karşı hiç kimsenin bir komplo kurmasına, Türkiye'ye yön

KOCAELİ (AA) - Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, "Bir takım güç merkezleri Amerika'daki bir davayı Türkiye'yi adeta bloke etmek, Türkiye'nin ekonomisini bir kaosa sürüklemek için bir fırsat olarak görüyor. Hiç kimse boşuna heveslenmesin. Türkiye'ye karşı hiç kimsenin bir komplo kurmasına, Türkiye'ye yönelik hiçbir provokasyona Allah'ın izniyle milletimizle birlikte müsaade etmeyiz." dedi.

Işık, Yeniköy Kültür Merkezinde düzenlenen AK Parti Başiskele 3. Gençlik Kolları Olağan Kongresinde yaptığı konuşmada, "Bin yıllık davanın bugünkü adı" olarak nitelendirdiği AK Parti'nin herhangi bir siyasi parti olmadığını belirterek, davalarına layık olmak ve kendilerine yüklenen emanetin hakkını vermek istediklerini anlattı.

Bu anlayıştaki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la yürüdükleri için önlerine konulan tüm engelleri de aştıklarını ve her sıkıntılı sürecin sonunda rahatlığa ulaştıklarını anlatan Işık, kutlu davalarının devam edeceğini ancak bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da önlerine engeller çıkarılmaya devam edileceğini aktardı.

- "Türkiye'ye yönelik hiçbir provokasyona müsaade etmeyiz"

Işık, 15 Temmuz'da milletin ilk defa darbe girişimini sandıkta değil, sokakta önlediğine de işaret ederek, 15 Temmuz'da tank mermisinin, top mermisinin, G-3'ün delemediği bir siper bulunduğunu ifade etti.

Bu siperin milletin iman dolu göğsü olduğunu vurgulayan Işık, şöyle konuştu:

"Allah'a hamd olsun o süreç de atlatıldı. Bundan sonra zannetmeyin ki önümüze yeni engeller çıkmayacak. Bu mücadele devam edecek. Bir takım güç merkezleri Amerika'daki bir davayı Türkiye'yi adeta bloke etmek, Türkiye'nin ekonomisini bir kaosa sürüklemek için bir fırsat olarak görüyor. Hiç kimse boşuna heveslenmesin. Türkiye'ye karşı hiç kimsenin bir komplo kurmasına, Türkiye'ye yönelik hiçbir provokasyona Allah'ın izniyle milletimizle birlikte müsaade etmeyiz. Bu konuda her türlü tedbir inşallah alınıyor ve bundan sonra da alınacak. Birliğimizi, beraberliğimizi sürdürdükçe bu ve bunun gibi bütün engelleri aşacağız. Yeter ki birlik ve beraberliğimizi koruyalım."

- "Halkımızla aramızda güçlü teşkilat köprümüz var"

Güçlü iktidarların, arkalarındaki güçlü millet desteğiyle ayakta durduğunu dile getiren Işık, güçlü millet desteğini iktidarın arkasında tutacak en önemli organizasyonun da teşkilat olduğunu kaydetti.

Işık, güçlü teşkilatı olmayan partilerin en küçük turbülansta bir yerlere savrulduğunu anlatarak, bu konuda katılımcılara örnek verdi.

Güçlü teşkilat olmadığında halkın nabzının tutulamayacağını aktaran Işık, "Halkımızla aramızda güçlü teşkilat köprümüz var. Allah hepinizden razı olsun. Gençler bizim açımızdan partimizin geleceğe güvenle taşınmasındaki en önemli güvencemiz. Siyasetin teorisini belki okulda öğrenebilirsiniz, siyasetin pratiği teşkilattır. AK Parti'nin teşkilatları güçlü teşkilatlar. AK Parti'nin teşkilatları içerisinde en güçlü teşkilatlardan en azından biri Kocaeli." diye konuştu.

Işık, dünkü başarılarla övünmeyeceklerini belirterek, "Yarın için yeni başarılara birlikte imza atmamız lazım. Önümüzdeki ilk hedef 2019 Mart'ındaki yerel seçimler, ondan sonra da 2019'un Kasım'ındaki Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri. Allah'a hamd olsun Kocaeli bize her zaman destek verdi. Her geçen seçimde de bu desteğini arttırıyor. Ama Kocaeli'nin bu desteğine layık olmak da bizim görevimiz." ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından kürsünün bulunduğu alana çıkan 3,5 yaşındaki Mehmet Özkan, İstiklal Marşı'nı okudu.

Daha sonra yapılan seçimde Melih Özkaraaslan, yeniden gençlik kolları başkanı oldu.

Başbakan Yardımcısı Işık:

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :