Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu:

Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu:

"Bu coğrafyanın içine gelip, bunların yuvalanmasına ve bizden toprak koparmalarına fırsat vermeden bunların inlerinde tepelerine binerek, işlerini bitirmemiz gerekiyor. Bıçak kemiğe dayanmıştır. Nihayetinde bugün bu harekatla beraber esasen yapılması iste

BURSA (AA) - Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, "Bizim bu coğrafyanın içine gelip, bunların yuvalanmasına ve bizden toprak koparmalarına fırsat vermeden bunların inlerinde tepelerine binerek, işlerini bitirmemiz gerekiyor. Bıçak kemiğe dayanmıştır. Nihayetinde bugün bu harekatla beraber esasen yapılması istenen de budur. Bunları buradan temizleyeceğiz." dedi.

Çavuşoğlu, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nda 4 Şubat'ta şehit olan Tankçı Uzman Onbaşı Halil İbrahim Aygül'ün Bursa'nın İnegöl ilçesinde yaşayan babası Mustafa Aygül'e taziyede bulundu.

Yozgatlılar Kültür ve Yardımlaşma Derneğinde gerçekleşen taziyede konuşan Çavuşoğlu, bu coğrafyanın tarihten bu yana her zaman için hainliklerin, düşmanlıkların, kötülük vermek isteyenlerin hedefi olduğunu anımsattı.

Çavuşoğlu, Anadolu coğrafyasının bu milletin bin yıllık coğrafyası olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Bu coğrafyadan ortaya çıkan erenler, evliyalar, kahramanlar bütün bir üç kıtada at koşturmuş, gittiği her yere özgürlük, zenginlik, hoşgörü götürmüş ama 1912'lere gelince 4,5 milyon kilometrekare olan bu coğrafyadaki sınırlarımız ne yazık ki onca şehadetimize, şehidimize rağmen sadece 3,5 yılda 780 bin kilometrekareye gerilemiş. Bir nesli adeta vatan coğrafyasına kurban vermişiz. Bugün geldiğimiz noktada elimizde kalan bu coğrafyayı da bize yaşanmaz kılmak, elimizden alıp götürmek için plan yapanların, harita tasarlayanların olduğunu görüyoruz. Bunu yaparken de mertçe, erkekçe karşımıza çıkabilenler bunlar değil. Bunların kendilerine kul köle yaptığı, Allah'sız kitapsız, imansız, taşeronları kullanıyorlar ama uzunca zamandır hem Başkomutanımız Sayın Cumhurbaşkanımız bunu söylüyor ve her taraftan da dile getiriliyor. Biz bu coğrafyanın içine gelip bunların yuvalanmasına ve bizden toprak koparmalarına fırsat vermeden bunların inlerinde tepelerine binerek, işlerini bitirmemiz gerekiyor. Bıçak kemiğe dayanmıştır. Nihayetinde bugün bu harekatla beraber esasen yapılması istenen de budur. Bunları buradan temizleyeceğiz."

- "Bunlara Türkiye'de nefes aldırmıyoruz"

Çavuşoğlu, terörle mücadelenin Türkiye'de etkin şekilde devam ettiğini vurgulayarak, "Son iki yıllık mücadele özellikle kendi savunma sanayimizi kurmuş olmaktan kaynaklanan büyük bir imkan ve avantajla insansız hava araçları, silahlı insansız hava araçları marifetiyle bunlara Türkiye'de nefes aldırmıyoruz. Başlarını kaldıramıyorlar, adım atamıyorlar. Bunların Türkiye'de neredeyse işini bitirdik ama bunların Türkiye'ye bundan sonraki süreçte de musallat olmasının önüne geçmek için Türkiye'deki huzuru ve barışı, çocuklarımızın gelecek ve istikbalini bertaraf etmelerinin önüne geçmek için bizim bu güney koridorumuzu temizlememiz gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Türkiye'yi güneyden bir terör ordusuyla kuşatmak isteyenlere fırsat verilmemesi gerektiğini dile getiren Çavuşoğlu, ülkenin şehadet şerbetini içen ecdatın emaneti olduğunu söyledi.

Çavuşoğlu, şöyle konuştu:

"Şimdi öyle kahramanlar var ki bu ecdada nazire yapıyor. Çanakkale'deki, Kut'ül Amare'deki, büyük zaferdeki ecdada nazire yaparcasına 'Ben düğüne gidiyorum' diyor. 'Benim Kızıl Elmam.' diyor. 'Beni beklemesinler.' diyor. Elhamdülillah bu memleketin evlatları çok büyük kahramanlardır. İşte şehidimiz de bu kahramanlık çerçevesinde şehadet şerbetine ulaşan ve bizim gelecek nesillerimize güçlü bir Türkiye emanet etmek için yola çıkmış bir evladımız. Tüm kahramanlarımız öyle. Ne mutlu ki onları yetiştiren böyle ana-babalar var. Ne mutlu ki onları cennetle ve Peygamber Efendimiz'e komşu olacağını müjdeleyen bir inancımız var. Ne mutlu ki milyonlarca, 81 milyon şehadet şerbetini içmek arzusuyla yanan insanımız var. Bunu başkaları anlayamaz. Ne olursa olsun bu milletin kahramanı bitmez. Allah bizlere de şehitlik nasip etsin."

Konuşmanın ardından şehit babası Mustafa Aygül, Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu tarafından kendisine verilen Türk bayrağını öperek teslim aldı.

Ziyarette, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman da bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :