Başbakan Yardımcısı Akdağ, MÜSİAD'ı ziyaret etti

Başbakan Yardımcısı Akdağ, MÜSİAD'ı ziyaret etti

Recep Akdağ:- "(BAE Dışişleri Bakanı Zayed'in sosyal medya paylaşımı) Müthiş bir ortam oluşmuşken Kudüs'e karşı, bütün Müslümanlar el, güç, gönül ve ağız birliği yapmışken böyle ifadeler Müslüman bir ülkenin Dışişleri Bakanına yakışmamaktadır. Bunu şiddet

İSTANBUL (AA) - Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişleri Bakanı Şeyh Abdullah bin Zayed'in sosyal medya paylaşımına ilişkin, "Müthiş bir ortam oluşmuşken Kudüs'e karşı, bütün Müslümanlar el, güç, gönül ve ağız birliği yapmışken böyle ifadeler Müslüman bir ülkenin Dışişleri Bakanına yakışmamaktadır. Bunu şiddetle kınıyorum. Çıkıp özür dilemesi gerekir." dedi.

Akdağ, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'ni (MÜSİAD) ziyaretinin ardından AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Bağımlılıkla Mücadele Kurulu'nu kurduklarını hatırlatan Akdağ, kurulun çalışmalarına sivil toplum kuruluşlarının yapacakları katkıyı görüştüklerini söyledi.

MÜSİAD'ın Türkiye'nin çok seçkin bir kuruluşu olduğunu belirten Akdağ, "MÜSİAD iş adamlarımızın bir araya gelip milli bir duruş sergiledikleri ve bir taraftan da 'ekonomiye daha fazla nasıl katkı sağlarız' diye ciddi bir biçimde çalıştıkları bir kurum. Dolayısıyla bu hassasiyetlerin içinde gençlerimizin, geleceğimizin var olduğunu biliyoruz. Bu sebeple bu ziyaretleri yapıyoruz." diye konuştu.

Recep Akdağ, bağımlılıkla mücadelenin topyekun yapılması gerektiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Mesela uyuşturucu ve alkol kullanımı ile mücadele edelim gençlerimiz açısından. Bunlar çok önemli ama eğer sigara mücadelesini kazanamazsak bunlarda kaybederiz. Çünkü her sigara içen elbette uyuşturucu, alkol kullanmıyor ama uyuşturucu ve alkol kullananların hakkında dünyada ve Türkiye'de birçok araştırma var. Uyuşturucu ve alkol kullanalar sigara içenlerin arasından çıkıyor. Dolayısıyla mücadeleyi bir taraftan bakanlıklarımızla ama öbür taraftan da sivil toplumumuzla yürüteceğiz. Bu bağımlılık dediğimiz şey sigaradan alkole, uyuşturucuya, teknolojinin yanlış kullanımına ve kumara varıncaya kadar hepsi netice itibari ile geleceğimizi yok edebilecek bir salgın tehlikesi riski taşıyor. Hükümetimiz bu işe ciddiyetle eğilmektedir. Cumhurbaşkanımız bu meselede son derece hassas. Dünyada bu işe karşı en ciddi mücadeleyi veren lider unvanı almıştır".


- "Böyle bir tweet atması için bir politikacının aklını kaybetmesi lazım"

BAE Dışişleri Bakanı Şeyh Abdullah bin Zayed'in sosyal medyada Fahrettin Paşa hakkındaki paylaşımına da değinen Akdağ, "Böyle bir tweet atması için bir politikacının aklını kaybetmesi lazım. Ya hiç tarih bilmeyecek ya da... Bu kadar gerçeği saptırmaya çalışan, yalan ve iftira ile dolu bir tweeti nasıl ortaya koyar. Fahrettin Paşa'nın Medine müdafaası gerçekten göz yaşartıcı bir müdafaadır. Allah'a şükür bizim ecdadımız kutsal topraklar için canlarını vermekten kaçınmamış insanlar. Bu aslında bir oyun. Geçmişte nasıl Arap-Türk düşmanlığı oluşturmaya çalışanlar varsa aradan uzun zaman geçmiş olmasına rağmen bunu bir daha sahneliyorlar. Müslümanlar birbirlerinin kardeşidir. Dolayısıyla Allah'a şükür müthiş bir ortam oluşmuşken Kudüs'e karşı, bütün Müslümanlar el, güç, gönül ve ağız birliği yapmışken böyle ifadeler Müslüman bir ülkenin Dışişleri Bakanına yakışmamaktadır. Bunu şiddetle kınıyorum. Çıkıp özür dilemesi gerekir. Kendisinin, ülkesinin ya da bunu kim yapacaksa bunu bir an önce yapsın. Gerçekten bu ciddi rezalet." ifadelerini kullandı.

MÜSİAD Başkanı Abdurrahman Kaan da, Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ'ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Uyuşturucu bağımlılığı ile ilgili önemli bir toplantı yaptıklarını dile getiren Kaan, yurt içinde 86 noktada, yurt dışında da 68 ülkede faaliyet gösteren bir kuruluş olarak, uyuşturucuyla mücadele konusunda ellerinden gelen çabayı göstereceklerini vurguladı.

Akdağ, MÜSİAD'ın ardından Türkiye Gençlik Vakfı'nı (TÜGVA) ziyaret etti.





Başbakan Yardımcısı Akdağ, MÜSİAD'ı ziyaret etti

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :