Başbakan Yardımcısı Akdağ, kadın STK temsilcileriyle buluştu

Başbakan Yardımcısı Akdağ, kadın STK temsilcileriyle buluştu

Akdağ:- "(Bağımlılıkla mücadele) Aslında Batı dünyasının, Amerika Birleşik Devletleri dahil olmak üzere, bugüne kadar muvaffak olamadığı bir mücadele. Dolayısıyla riskin ne kadar büyük olduğunu tahmin edebilirsiniz. İnşallah el ele, omuz omuza vereceğiz,

İSTANBUL (AA) - Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, bağımlılıkla mücadelenin, ABD dahil olmak üzere Batı dünyasının bugüne kadar muvaffak olamadığı bir mücadele olduğunu belirterek, "Dolayısıyla riskin ne kadar büyük olduğunu tahmin edebilirsiniz. İnşallah el ele, omuz omuza vereceğiz, bu büyük belaya, bağımlılığa karşı toplumca, hep birlikte mücadele edeceğiz. Bunun için sizinle beraberiz." dedi.

Akdağ, Kadın ve Demokrasi Derneği'nin (KADEM) ev sahipliğinde Üsküdar'daki Genel Merkez binasında düzenlenen toplantıda, kadın sivil toplum kuruluşlarının (STK) temsilcileriyle bir araya geldi.

Basına kapalı gerçekleştirilen toplantı öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı Akdağ, bugün KADEM'in organizasyonunda İstanbul'daki kadın sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle bir araya geldiklerini söyledi.

Bir araya gelmelerinin bir amacı olduğunu aktaran Akdağ, şunları kaydetti:

"Hükümet olarak bütün toplumumuzu tehdit eden, aslında tüm dünyayı tehdit eden, Türkiyemiz ve insanımız açısından da ciddi bir risk oluşturan bağımlılık konusunda yeni bir oluşum husule getirdik. Sayın Başbakanımız, Bağımlılıkla Mücadele Yüksek Kurulu kurdu. Daha önce, 2014'ten bu yana Uyuşturucu ile Mücadele Yüksek Kurulu olarak çalışan kurul, daha geniş bir perspektifle bağımlılık konusuna girmiş oluyor. Böylece uyuşturucu maddelerle birlikte alkol, sigara, teknolojinin kötü kullanımına bağlı bağımlılık ve kumar bağımlılığı da konularımız altına giriyor. 10'u aşkın bakanlık ve birçok kurumla birlikte çalışacağız. Ben de hükümetimiz adına bu konunun koordinasyonundan sorumlu Başbakan Yardımcısıyım."

- "Gerçekten bu zor bir mücadele"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sigaraya karşı 2008'de büyük bir mücadele başlattığını belirten Akdağ, bu hususta Türkiye'nin dünya lideri olduğunu söyledi.

Akdağ, aynı hassasiyetle uyuşturucuyla mücadele konusunda da 2014'te ciddi adımlar atıldığını, bütün dünyada bütünleşik şekilde bu konuyla ilgili mücadelenin gündemde olduğunu anlattı.

Konuyla ilgili Türkiye'deki mücadeleye değinen Akdağ, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Elbette hükümetin organları, bakanlıkları bu işle ilgili olarak çalışacak ama açıkçası sivil toplumun bu meseleyi sahiplenmesini çok önemsiyoruz. Muvaffak olmak için de olmazsa olmaz olarak görüyoruz. Onun için bir araya geldik bugün. Özellikle de kadınlarla alakalı sivil toplumla başlamamızın bir manası var. Çünkü aile eğer yeterince koruyucu olabilirse bu işe karşı mücadeleyi kazanma şansımız artar. Gerçekten bu zor bir mücadele. Aslında Batı dünyasının, Amerika Birleşik Devletleri dahil olmak üzere bugüne kadar muvaffak olamadığı bir mücadele. Dolayısıyla riskin ne kadar büyük olduğunu tahmin edebilirsiniz. İnşallah el ele, omuz omuza vereceğiz, bu büyük belaya, bağımlılığa karşı toplumca, hep birlikte mücadele edeceğiz. Bunun için sizinle beraberiz."

Bugün İstanbul'da KADEM ile başlanılan bu görüşmeleri MÜSİAD, TÜRGEV, TÜGVA, İlim Yayma Cemiyeti ile sürdüreceklerini dile getiren Akdağ, gelecek hafta içerisinde de Yeşilay başta olmak üzere diğer sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelerek paydaşlar olarak kuvvetlerini arttırmaya çalışacaklarını sözlerine ekledi.

Toplantıya, KADEM Genel Başkanı Sare Aydın Yılmaz ile KADEM Başkan Yardımcısı Sümeyye Erdoğan Bayraktar da katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :