Başbakan Yardımcısı Akdağ Japonya'da

Başbakan Yardımcısı Akdağ Japonya'da

TOKYO (AA) - Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, İstanbul-Şimonoseki kardeş şehir ilişkisi vesilesiyle düzenlenen resepsiyona katıldı.Türkiye'nin Tokyo...

TOKYO (AA) - Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, İstanbul-Şimonoseki kardeş şehir ilişkisi vesilesiyle düzenlenen resepsiyona katıldı.

Türkiye'nin Tokyo Büyükelçisi Hasan Murat Mercan'ın ev sahipliğinde düzenlenen resepsiyona Akdağ'ın yanı sıra Japonya Eğitim, Kültür, Spor, Bilim ve Teknoloji Bakanı Yoshimasa Hiyashi, Japonya Liberal Demokrat Partisi (LDP) Milletvekili Kiyoshi Ejima, Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Mehmet Güllüoğlu ve çok sayıda davetli katıldı.

Resepsiyonda konuşan Akdağ, Tokyo'daki temaslarında Türkiye ve Japonya arasında afetle mücadele başta olmak üzere birçok alanda iş birliği planını kapsayan son derece verimli görüşmeler gerçekleştirdiğinin altını çizdi.

Akdağ, Japon disiplininin örneklerini tekrar deneyimleme fırsatı bularak faydalı incelemeler yaptığını ifade ederek kökleri Ertuğrul Fırkateyni'ne kadar dayanan Türk-Japon dostluğunun, ikili ilişkiler ve karşılıklı ziyaretlerle giderek daha da pekiştiğine vurgu yaptı.

- "Türkiye kadar Japonya dostu ülke bulamazsınız"

LDP Milletvekili Ejima da "Dünyada Türkiye kadar Japonya dostu bir ülke bulamazsınız." ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından davetlilere Türk ve Japon mutfağından lezzetlerin sunulduğu resepsiyonda Kuzey Kıbrıs Sanat, Müzik ve Bale Okulundan gelen 6 öğrenci müzik ziyafeti verdi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler