Başbakan Erdoğan konya'ya geliyor
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 4 Haziran'da Konya'ya gelecek. Erdoğan, Konya'daki belediyelere kamyon dağıtacak.
Bu sene kutlamaları Konya'da yapacaklarını anlatan Bakan Eroğlu, kutlamalar kapsamında 5 atık su biyolojik arıtma tesisinin, 5 katı atık bertaraf tesisinin açılışını yapacaklarını söyledi.
Konya'nın yıllarca çok ileri biyolojik atık su arıtma tesisinin özlemini çektiğini ifade eden Veysel Eroğlu, ''Bakanlık olarak biz bir miktar destek verdik. Konya Büyükşehir Belediyesi de bunu tamamladı, işletmeye aldı. Tuz Gölü artık kirlenmeyecek. Çıkan atık su arıtılarak sulamada kullanılacak. Böylece bir taşla iki kuş vurmuş olacağız'' diye konuştu.
Bakan Eroğlu, 80-100 civarında çöp kamyonunu Konya bölgesindeki ilçelere, belediyelere dağıtacaklarını, Katı Atık Birliğine üye olan belediyelere parti ayrımı yapmaksızın bu kamyonları vereceklerini de belirterek, ''Nüfusu 25-30 bin olan ilçelere 15, nüfusu bunun altında olanlara da 7 tonluk çöp kamyonu verilecek. Bunlar kutlamalara katılacak Sayın Başbakanımızın hediyesi olacak'' şeklinde konuştu. Eroğlu, kutlamalar kapsamında çeşitli kurumlara da ödüller dağıtılacağını duyurdu.