Başbakan Davutoğlu Strazburg'da

Başbakan Davutoğlu Strazburg'da

Davutoğlu:- "(İfade özgürlüğü) Bu özgürlük başkalarına hakaret etmeden, bireylerin haklarına zarar vermeden ve terörist eylemlere destek olmadan kullanılmalıdır"- "Milletimle gurur duyuyorum. Türk kamuoyunda hiçbir sığınmacı karşıtı, Suriyeli ve Arap karş

STRAZBURG (AA) - Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin demokratik bir hukuk devleti olduğunu belirterek "İfade özgürlüğü temel bir değerdir. Herkesi buna saygı göstermesi gerekir. Ancak bu özgürlük başkalarına hakaret etmeden, bireylerin haklarına zarar vermeden ve terörist eylemlere destek olmadan kullanılmalıdır." dedi.

Davutoğlu, Strazburg'daki temasları kapsamında Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland ile bir araya geldi. Görüşmede Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da hazır bulundu.

Görüşme sırasında Avrupa Konseyi Sanal Ortamda İşlenen Suçlar Sözleşmesi'ne ek, bilgisayar sistemleri aracılığıyla işlenen ırkçı ve yabancı düşmanlığı içeren eylemlerin suç olarak tanımlanmasına dair protokol Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu tarafından imzalandı.

Toplantı sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Davutoğlu, "Bulunduğumuz bölgede terörün yükselişi, İslamofobi'nin ve sığınmacı karşıtlığının artışı gibi birçok sıkıntılarla karşı karşıyayız." diye konuştu.

Avrupa Konseyinin kıtada barış, istikrar ve demokrasi için var olan bir kurum olduğuna işaret eden Davutoğlu, "Türkiye hukukun üstünlüğünü temel alan, demokratik bir ülke olarak Avrupa Konseyinin, ifade özgürlüğünün de aralarında bulunduğu tüm temel değerlerini destekliyor. İfade özgürlüğü temel bir değerdir. Herkesi buna saygı göstermesi gerekir. Ancak bu özgürlük başkalarına hakaret etmeden, bireylerin haklarına zarar vermeden ve terörist eylemlere destek olmadan kullanılmalıdır. Bu terör tehdidi sadece bir ülkeyi değil hepimizi ilgilendiriyor." ifadelerini kullandı.

Sığınmacıların haklarını koruduğu için Türk halkıyla gurur duyduğunu vurgulayan Davutoğlu, "Bugün 3 milyon sığınmacıyı ağırlıyoruz. Türkiye bugün dünyada en çok sığınmacıyı ağırlayan ülke. Türkiye’ye bu açıdan yaklaşarak insan haklarını koruması bakımından değerlendirme yapmak gerekir. Hiçbir ülke böyle bir zorlukla karşı karşı gelmedi. Milletimle gurur duyuyorum. Türk kamuoyunda hiçbir sığınmacı karşıtı, Suriyeli ve Arap karşıtı bir duygu yoktur. Biz onları kardeşlerimiz gibi kabul ettik." dedi.






AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :