Bartın’daki sel

Bartın’daki sel

Bartın'ın Amasra ilçesinde cenazelerini defnetmeye gittikleri sırada sel nedeniyle midibüste mahsur kalan 28 kişi kurtarıldı- Kurucaşile ilçesinde Karaman Köprüsü’nün yıkılması nedeniyle, Bartın’dan Kurucaşile ilçesine ulaşım sağlanamıyor

BARTIN (AA) - Bartın'ın Amasra ilçesinde cenazelerini defnetmeye gittikleri sırada sel nedeniyle midibüste mahsur kalan 28 kişi kurtarıldı.

Alınan bilgiye göre, İstanbul’dan yakınlarının cenazesiyle beraber Kastamonu'nun Cide ilçesine giden midibüs sel ve yolda meydana gelen heyelan nedeniyle, Amasra ilçesi Göçgündemirci Köyü mevkisinde kaldı.

İş makineleriyle yolun açılmasının ardından, midibüsteki 28 kişi ve minibüsün bagajındaki cenaze, AFAD ile Sahil Güvenlik Amasra Grup Komutanlığı ekipleri tarafından iş makineleriyle bulundukları yerden alındı.

Amasra Kaymakamı Kadir Taner Eser, cenazeleriyle memleketlerine gitmek isteyen kişilerin dün gece saat 03.00’den beri mahsur kaldığını ancak bulundukları yerdeki köy sakinlerinin kendilerine yiyecek ve içecek verdiğini belirtti.

Yoldaki toprağın yanı sıra devrilen elektrik direkleri ve ağaçların kaldırılarak, yaklaşık 17 saat mahsur kalan kişilerin kurtarıldığını ifade eden Eser, "Çok şükür bir sıkıntı olmadan vatandaşlarımızı bulundukları bölgeden aldık. Bu gece Amasra ilçemizdeki bir otelde misafir edeceğiz ve cenazeleriyle birlikte yarın Karabük güzergahından Kastamonu’ ya yolcu edeceğiz." dedi.

Eser, yardım bekleyen ve mahsur kalan bir kişi olmadığını bölgedeki yol açma çalışmalarının sürdüğünü aktardı.

Midibüste mahsur kalan vatandaşlar da dün gece saat 03.00’den itibaren mahsur kaldılarını belirterek, Kurucaşile ilçesine yaklaştıkları sırada birden yolda suların yükseldiğini ve araçlarının yolda kaldığını, bulundukları yerde de heyelan olduğunu anlattı.

Öte yandan, Kurucaşile ilçesinde Karaman Köprüsü’nün yıkılması nedeniyle, Bartın’dan Kurucaşile ilçesine ulaşım sağlanamıyor.

Birçok noktada meydana gelen heyelan nedeniyle elektrik direkleri devrildi. Kurucaşile ilçesine ise elektrik verilemiyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :