Bartın'daki FETÖ/PDY davasında karar

Bartın'daki FETÖ/PDY davasında karar

Tutuklu yargılanan 3 eski adliye personeli, 7 yıl 6 ay ile 8 yıl 9 ay arasında hapis cezasına çarptırıldı- Tutuksuz bir sanığın beraatına karar verildi

BARTIN (AA) - Bartın'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) üye olduğu iddiasıyla yargılanan 3 sanığa, 7 yıl 6 ay ile 8 yıl 9 ay arasında değişen hapis cezaları verildi.

Bartın Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile meslekten ihraç edilen tutuklu sanıklar Pedagog İbrahim Şenol, Zabıt Katibi Hasan Hacı Mustafaoğlu ve İcra Müdürü Abdullah Kuş, bulundukları cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

Duruşmada, tutuksuz sanık eski Yazı İşleri Müdürü R.P. ile sanık avukatları ile yakınları da hazır bulundu.

Bir önceki celse, cumhuriyet savcısının açıkladığı esas hakkındaki mütalaasına karşı savunmalarını yapan sanıklardan R.P, çocuklarını örgütün yurtlarına vermediğini, dershaneye gitmelerinin de 2013 öncesinde olduğunu söyledi.

Örgütün Zaman gazetesine de çocuklarının dershaneye gitmesinden dolayı zorla abone olduğunu savunan R.P, "Çocuğumu verdiğim dershanede, her ay sözde gazetenin verdiği test ekinden sınav yapıldığını söylediler, bu nedenle zorla abone olmuştum. Sohbetlere de dini bilgimi arttırmak için gidiyordum ama cemaat ne zaman siyasi söylemlere başladı, o zaman bıraktım. Çünkü ben Sulh Ceza Hakimliği yazı işleri müdürüydüm ve onları savunmam mümkün değildi. Özellikle 17-25 Aralık’tan sonra örgütle hiçbir bağım kalmadı. 15 Temmuz gecesi de ilk işim meydana çıkmak oldu. Suçsuzum." dedi.

Tutuklu sanık Mustafaoğlu da silahlı terör örgütü üyesi olduğu iddiasını kabul etmediğini, 4 yılı ağır ceza mahkemesi olmak üzere 10 yıllık memuriyet hayatında devlete ve kanunlara bağlı çalıştığını öne sürdü.

Hattında "ByLock" çıktığı iddiasını reddeden Mustafaoğlu, beraatını ve tahliyesini talep etti.

Eski İcra Müdürü Kuş da örgütle herhangi bir organik bağının olmadığını ileri sürerek, üzerine atılı suçlamaları kabul etmedi.

Sanık Şenol ise silahlı terör örgütü üyesi olduğu iddiasını reddettiğini, hiçbir örgüte üye olmadığını savunarak, "Örgütle bağlantılı okullarda çalıştığım iddiası da devletin izniyle faaliyet gösteren kurumda bedeli karşılığı çalıştım. Bunun suç unsuru olduğunu kabul etmiyorum. Bank Asya’daki 11 bin 214 liralık hesap hareketi de örgüt liderinin çağrısı üzerine değildir ama hangi tarihte ne için yatırdığımı bilmiyorum." ifadesini kullandı.

"Silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan sanıklar Mustafaoğlu'nu 8 yıl 9 ay, Şenol'u 8 yıl 1 ay 15 gün, Kuş'u 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptıran ve tutukluluk hallerinin devamına karar veren mahkeme heyeti, tutuksuz sanık R.P'nin ise beraatına hükmetti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :