Bartın'da "Medya ve Algı Yönetimi" konferansı

Bartın'da "Medya ve Algı Yönetimi" konferansı

AA Haber Akademisi Koordinatörü Sönmez:- "Dünyada yaşanan olayları doğru anlamlandırmamız ve etrafımızda ne oluyor, ne bitiyor ezbere bilmemiz lazım. Gerçekten zor bir coğrafyada yaşıyoruz. Bu nedenle, herkesten bir adım önde olmamız gerekiyor"

BARTIN (AA) - Anadolu Ajansı (AA) Haber Akademisi Koordinatörü Ümit Sönmez, "Dünyada yaşanan olayları doğru anlamlandırmamız ve etrafımızda ne oluyor, ne bitiyor ezbere bilmemiz lazım. Gerçekten zor bir coğrafyada yaşıyoruz. Bu nedenle, herkesten bir adım önde olmamız gerekiyor." dedi.

Bartın Üniversitesi tarafından, merkez yerleşke salonunda "Medya ve Algı Yönetimi" konulu konferans düzenlendi.

Konferansa katılan Sönmez, medya üzerinden yapılan algı operasyonlarına değinerek, uluslararası medya kuruluşlarının, aktardıkları bilgilerle insanların fikir yapılarını etkilediklerini anlattı.

Türk medyası olarak, güçlü olunması gerektiğini ifade eden Sönmez, "Özellikle Batı’dan Doğu’ya akan haberler hep olumlu, Doğu’dan Batı’ya akanlar ise hep olumsuz oluyor. Bunun nedeni, orada hep iyi şeyler oluyor değil ya da Doğu’da hep kötü şeyler oluyor değil. Uluslararası medya böyle istiyor. Bu da medya alanında gücümüzü artırmamız anlamına geliyor." diye konuştu.

- "Bilinçli olmamız gerekli"

Öğrencilerin sadece Türkiye ile ilgili konularda değil, yurt dışını da konu alan çalışmalar yapmaları gerektiğini vurgulayan Sönmez, şunları kaydetti:

"Ufkumuzu geniş tutarak ve iğne deliğinden Hindistan'ı görerek, sadece belli başlı ülkeler ve kavramlara değil geleceğe yönelik olgulara odaklanmalıyız. Bizi bu noktada iyi bilenler işlerini de çok iyi yapıyorlar. Çok ileri düzeyde bilgi donanımına ulaşmış Hristiyan İslam alimleri var. Bu nedenle ülkemize çok yakın mesafede bulunan Musul'da mezhep savaşları çıkıyor. Bu mezhepleri de aynı bizim dinimizi bizden iyi bildikleri gibi iyi bilerek bizi yönetiyorlar. Bunu yaparken medyayı da çok iyi kullanarak bir algı operasyonu gerçekleştiriyorlar. İşte bu noktada hangi bölümü okuyorsak okuyalım, ilgimiz ne olursa olsun daha bilinçli olmamız gerekmektedir."

Kim ne işi yapıyorsa yapsın, bunu en iyi şekilde yapması gerektiğini dile getiren Sönmez, "Bizim tek vatanımız var. Bunu iyi korumamız ve kendimizi yeterince geliştirmemiz lazım. Bu nedenle dünyada yaşanan olayları doğru anlamlandırmamız ve etrafımızda ne oluyor, ne bitiyor ezbere bilmemiz lazım. Gerçekten zor bir coğrafyada yaşıyoruz. Bu nedenle, herkesten bir adım önde olmamız gerekiyor." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :