"Barışın Renkleri Medeniyetler Korosu" konseri

"Barışın Renkleri Medeniyetler Korosu" konseri

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Yenimahalle Belediyesi ile Hatay Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği konseri izledi

ANKARA (AA) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yenimahalle Belediyesi ile Hatay Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği "Barışın Renkleri Medeniyetler Korosu ve Sunay Akın" etkinliğine katıldı.

Kılıçdaroğlu, Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi'ndeki etkinlikte yaptığı konuşmada, türkülerin kültürün önemli bir parçası olduğunu söyledi.

Ezgileri "türkülerin dili" olarak niteleyen Kılıçdaroğlu, "Anlamını bilmediğimiz ama ezgisini yüreğimizde hissettiğimiz türküleri anlamış oluruz. Onun bir aşk türküsü mü bir başka türkü mü olduğunu ezgisinden anlarız." dedi.

Barışın Renkleri Medeniyetler Korosu'nu daha önce Kahramanmaraş'ta katıldığı bir programda dinleme fırsatını bulduğunu anlatan Kılıçdaroğlu, "Olağanüstü güzel bir koro, türküleri olağanüstü, esprileri olağanüstü. Bu koroyu, Türkiye'ye kazandıran Hatay Büyükşehir Belediye Başkanına ve bu buluşmayı bizlere sağlayan Yenimahalle Belediye Başkanına teşekkür ederim." diye konuştu.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar da son yıllarda dünyanın farklı coğrafyalarındaki savaş ve çatışmalar nedeniyle insanların zorunlu göçe tabi tutulduğunu dile getirdi. Savaştan kaçan insanların gittikleri ülkelere ya kabul edilmediklerini ya da ikinci sınıf muamele gördüklerini belirten Yaşar, farklılıklarından dolayı insanların aşağılanamayacağını vurguladı.

Yaşar, "Ortak paydada buluştuğumuzda çatışmalar son bulacaktır. Her inanç, barışı ve iyi insan olmayı hedefler. Kur'an-ı Kerim'in kelime anlamı barış ve esenlik demektir. İnsanların birbirine zulüm etmesine inançların neden olduğunu söyleyemeyiz. Müziğin dili evrenseldir. Bu nedenle barış ve kardeşlik özlemimizi dile getireceğiz." ifadelerini kullandı.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ise Hatay'ın farklı renkleri ve kültürleri barındıran bir hoşgörü şehri olduğunu belirterek, Türkiye'nin sevgiye, birlikteliğe ve kardeşliğe ihtiyaç duyduğu bir süreçten geçildiğini kaydetti. Müziğin barış ve kardeşlik değerleri üzerine inşa edilmiş evrensel bir araç olduğunu söyleyen Savaş, bütün farklılıkların insanlığın en büyük zenginliği olduğunu ifade etti.

Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile katıldığı gecede, üç semavi dinin mensuplarından oluşan koro, altı farklı medeniyetten eserler seslendirdi. Otantik müziğin yanı sıra kostümleriyle izleyicilere görsel ve müzikal bir şölen sunan koroya şair Sunay Akın da şiirleriyle eşlik etti.




AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler