Barınma evi 8 bin evsize yuva oldu

Barınma evi 8 bin evsize yuva oldu

Ankara Büyükşehir Belediyesi Barınma Evi, bugüne kadar yaklaşık 8 bin kişiye sıcak yuva oldu- Büyükşehir Belediye Başkanı Tuna:- "Ankara'da kimsenin aç ve açıkta olmaması için ekiplerimiz gece gündüz çalışıyor. Herkese kapımız açık"

ANKARA (AA) - Ankara Büyükşehir Belediyesi Barınma Evi, bugüne kadar yaklaşık 8 bin evsize barınma hizmeti verdi.

Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, yılın 365 günü, 24 saat vatandaşa kapısı açık olan Barınma Evi, bedensel, zihinsel, psikolojik, sosyal problemi olan veya herhangi bir nedenle evden atılan, evini terk eden, barınma imkanı olmayan vatandaşlara hizmet veriyor.

Barınma Evi, 2017'de 816 evsizin adresi oldu. Açıldığı günden bugüne sokakta kalmış 7 bin 878 vatandaşa hizmet veren Barınma Evi, özellikle kış aylarında aç, evsiz ve donma tehlikesiyle karşı karışa kalanlara, ev tadında yemeklerin sunulduğu rahat, temiz ve sıcak bir yuva oluyor. Sabah kahvaltısı ve 4 çeşit akşam yemeği sunulan, hijyenleri için banyo yaptırılan, saçları kesilen, giysileri değiştirilen vatandaşlar, 70 yataklı yuvada rahat uyku uyuma imkanına kavuşuyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, tüm vatandaşlara adil davranmak, tümünü kucaklamak durumunda olduklarını belirterek, "Bu kapsamda her kesime imkanlarımız ölçüsünde destek vermeye gayret ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Vatandaşların, çevrelerinde karşılaştıkları evsizlerin Barıma Evi'ne ulaştırılması için Alo 153 Mavi Masa'yı arayıp ihbarda bulunabileceklerini bildiren Tuna, "Ankara'da kimsenin aç ve açıkta olmaması için ekiplerimiz gece gündüz çalışıyor. Her zaman söylediğim gibi, herkese kapımız açık. Evi olmayana sıcak bir yuva bulma, sorunu olana çözüm bulma kapısıyız ve böyle olmaya da devam edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :