Bangladeş'teki terör saldırısı

Bangladeş'teki terör saldırısı

Olayla ilgili 2 kişi gözaltına alındı

YENİ DELHİ (AA) - Bangladeş'te geçen ay başında başkent Dakka'nın Gülşen diplomatik bölgesindeki bir restorana düzenlenen saldırıyla ilişkisi olduğu sanılan iki kişi gözaltına alındı.

Dakka polis sözcüsü Masudur Rahman, saldırıdan bu yana kendilerinden haber alınamayan İngiliz asıllı Hasnat Karim ve Kanada'nın Toronto Üniversitesi öğrencisi Tahmid Hasib Khan'ın başkentin farklı yerlerinde gözaltına alındığını belirtti.

Rahman, mahkemenin polise, sorgulamak üzere şüphelileri 8 gün gözaltında tutma izni verdiğini ifade etti.

Yetkililerden, ilk etapta 47 yaşındaki Karim ve 22 yaşındaki Kahn'ı gözaltına alınmadığına dair bilgi aldığını aktaran Rahman, saldırının yaşandığı gün restoranda olduğu bilinen iki şüpheliden daha sonra haber alınamadığını belirtti.

Rahman, polisin elinde, Karim'in binanın çatısında, yanındaki iki saldırganla sigara içerken çekilen fotoğraflarının olduğunu dile getirdi.

Babası Bangladeş'te iş adamı olan Khan'ın, Dakka'ya, saldırıdan iki gün önce geldiğini kaydeden Rahman, şüphelilerin DAEŞ'le bağlantısı olup olmadığının araştırıldığını sözlerine ekledi.

Güney Koreli birinin olay sırasında restoranın yan apartmanından çektiği videoda da Karim'in saldırganlarla konuştuğu görülmüştü.

Polis tarafından tutulduğunu ileri süren aileleri, Karim ve Khan'ın bulunması için İnsan Hakları Örgütleri'ne başvurmuştu.

Bangladeş'te 1 Temmuz'da Holey Artisan restoranına düzenlenen saldırıda, restorandaki 33 kişi rehin alınmıştı. Saldırganlarla çatışmaya giren 2 polis yaşamını yitirmiş, 30 polis yaralanmıştı.

Güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonda 6 saldırgan öldürülmüş, 1 saldırgan gözaltına alınmış, 13 rehine kurtarılmıştı. Saldırganların 20 rehineyi öldürdüğü açıklanmıştı.

Saldırıyı terör örgütü DAEŞ üstlenmişti. Bangladeş yönetimi ise DAEŞ'in ülkede bulunmadığını, saldırının başka bir örgüt tarafından yapıldığını ileri sürmüştü.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :