Bangladeş'teki terör saldırı

Bangladeş'teki terör saldırı

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Mogherini:- "Terörizm küresel bir tehdittir ve uluslararası toplum olarak bununla hep beraber mücadele etmeliyiz"

BRÜKSEL (AA) - Avrupa Birliği (AB), 20 kişinin öldüğü Bangladeş'teki rehine krizi sonrası, terörizmle uluslararası mücadele çağrısında bulundu.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, Bangladeş'in başkenti Dakka'daki terör saldırısıyla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Aralarında Avrupalıların da olduğu yabancı ülke ve Bangladeş vatandaşlarının öldürüldüğü ve yaralandığı terör saldırısının doğrudan uluslararası topluma bir meydan okuma olduğunu belirten Mogherini, "Terörizm küresel bir tehdittir ve uluslararası toplum olarak bununla hep beraber mücadele etmeliyiz." dedi.

Güvenlik güçleri dahil saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı dileyen Mogherini, "Bu karanlık saatte, Bangladeş hükümeti ve halkının yanı sıra bu saldırıdan zarar gören ülkelerin halkları ve yetkileriyle dayanışma içindeyiz." ifadesini kullandı.

Mogherini, Bangladeş'teki AB Delegasyonunun saldırıda vatandaşlarını kaybeden İtalya'nın emrinde olduğunu vurguladı.

Bangladeş'in başkenti Dakka'da büyükelçilik binalarının da yer aldığı Gülşen bölgesindeki Holey Artisan Bakery adlı restoran, dün akşam silahlı kişiler tarafından basılarak aralarında yabancıların da olduğu onlarca kişi rehin alınmıştı. Saatler süren kriz, operasyonla sona ermiş, bu sırada teröristler 20 rehineyi öldürmüştü. Operasyonda saldırganların 6'sı öldürülürken, 13 rehine de kurtarılmıştı.

İtalyan basınına göre, ölenler arasında İtalyan vatandaşları bulunuyor. Saldırı başladığında restoranda 7 İtalyan olduğu belirtilirken, bunlardan kurtulan olup olmadığı henüz açıklanmadı.

Merkezi ABD'de bulunan SITE İstihbarat Grubu, DAEŞ'e yakınlığıyla bilinen Amaq haber ajansının "Saldırıyı DAEŞ komandoları düzenledi." ifadeleri kullandığını duyurmuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler