Bangladeş'te genel seçim tarihi değişti

Bangladeş'te genel seçim tarihi değişti

Daha önce 23 Aralık'ta yapılacağı duyurulan seçim 30 Aralık'a ertelendi

ANKARA (AA) - Bangladeş'te gelecek ay yapılacak genel seçim ertelendi.

Bangladeş Seçim Komisyonu geçen hafta 23 Aralık'ta yapılacağı duyurulan seçimin 30 Aralık'a ertelendiğini açıkladı.

Komisyon Başkanı Nurul Huda konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Birçok muhalefet partisinin kendilerine biraz zaman tanınması için talepte bulunması nedeniyle seçimi bir hafta erteledik." dedi.

- Genel seçimler

Bazı muhalefet partilerinin temsilcileri, üç gün ünce basına yaptıkları açıklamada, aralık ayındaki seçimlere katılacaklarını ve ana muhalefetteki Bangladeş Milliyetçi Partisi (BNP) etrafında bir muhalefet ittifakı oluşturacaklarını bildirmişti.

Muhalefet ittifakı, Başbakan Şeyh Hasina'ya BNP'nin halihazırda tutuklu bulunan lideri, eski Başbakan Halide Ziya'nın seçim öncesinde serbest bırakılması için çağrıda bulunmuş, ittifak seçimlerin bir ay ertelenmesini de talep etmişti.

Bangladeş'te 2014 yılında BNP öncülüğündeki 18 partiden oluşan muhalefet ittifakı parlamento seçimlerini boykot etmişti.

Yüksek Mahkeme, geçen ay sonunda, eski Başbakan Ziya'ya, başbakanlığı döneminde yetimlere yönelik hizmet veren yardım kuruluşunun bütçesinden zimmetine para geçirmek suçundan 8 Şubat'ta verilen 5 yıl hapis cezasını 10 yıla çıkarmıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :