Bangladeş'in İstanbul Başkonsolosu AA'yı ziyaret etti

Bangladeş'in İstanbul Başkonsolosu AA'yı ziyaret etti

İSTANBUL (AA) - Bangladeş'in İstanbul Başkonsolosu Muhammed Monirul İslam, Anadolu Ajansı'nı (AA) ziyaret etti. Başkonsolos İslam'ı, AA İstanbul Haberleri...

İSTANBUL (AA) - Bangladeş'in İstanbul Başkonsolosu Muhammed Monirul İslam, Anadolu Ajansı'nı (AA) ziyaret etti.

Başkonsolos İslam'ı, AA İstanbul Haberleri Editörü Hüseyin Altınalan ağırladı. İslam, ziyareti sırasında, Türkiye ve Bangladeş arasındaki ikili ilişkilere değinerek, Myanmar zulmünden kaçıp Bangladeş'e sığınan Arakanlı Müslümanların yaşam mücadelelerinin son dönemlerde dünya gündeminden düştüğünü, medyada yeteri kadar yer bulmadığını, tekrar gündeme getirilmesini istediklerini söyledi.

Türkiye'nin Arakanlı Müslümanlar'a yaptığı yardımlardan memnun olduklarını ifade eden İslam, Türkiye'nin dünya kamuoyunda bu konuya dikkati çektiğini vurguladı.

İslam, Türk medyasının Arakanlı Müslümanlar'ın yaşam mücadelesini unutmamasını isteyerek, desteğe devam edilmesini beklediklerini dile getirdi.

Altınalan da İslam'a, AA'nın yapısı ve kuruluş amaçları hakkında bilgi verdi.

AA'nın dünyanın önde gelen haber ajanslarından olduğunun altını çizen Altınalan, dost iki ülke Türkiye ve Bangladeş arasında kurum olarak kendi üzerlerine düşeni her zaman yapmaya çalıştıklarını ve bunu daha da ileri seviyeye taşımak için her türlü iş birliğine hazır olduklarını kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :