Bangladeş Yeni Yılı Kutlamaları

Bangladeş Yeni Yılı Kutlamaları

Bangladeş'in Ankara Büyükelçisi Sıddiki: - "Bu yeni yıl kutlamaları Bangladeş'te Budist, Hindu ve Müslümanlar tarafından kutlanıyor ve farklı kesimleri bir araya getiriyor"

ANKARA (AA) - Bangladeş'in Ankara Büyükelçisi M. Allame Sıddiki yeni yılın ülkesindeki Budist, Hindu ve Müslümanlar tarafından kutlandığını belirterek, kutlamaların farklı kesimleri bir araya getirdiğini söyledi.

TED Üniversitesi Ahmet Ersan Konferans Salonu'nda, Büyükelçi Sıddiki’nin ev sahipliğinde düzenlenen yeni yıl kutlama etinliğine çok sayıda davetli katıldı.

Bangladeş ve Türkiye’nin milli marşlarının okunmasının ardından başlayan kutlamada, Sıddiki, Bangladeş takviminin yeni yılı olarak kutlanan bu etkinlik çerçevesinde, kutlamaların Bangladeş’teki Budist, Hindu ve Müslüman topluluklar tarafından icra edildiğini belirterek, kutlamaların ülkedeki farklı kesimleri bir araya getirdiğini ifade etti.

Büyükelçinin konuşmasının ardından Bangladeşli yetişkinler ve çocuklardan oluşan koro, ülke kültürüne ait şarkıları seslendirirken, Bangladeş Çocuk Akademisi öğrencileri de geleneksel dans gösterileri sundu. Yapılan performansların ardından resepsiyona geçildi.

Bangladeş'te kullanılan Bengal Güneş Takvimi her yılın 14 nisan gününü yıl başı olarak kabul ediyor. Bununla beraber Pohela Boishakh olarak da bilinen takvim, miladi takvimi ise yaklaşık 600 yıl geriden takip ediyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :