Bangladeş Milli Günü resepsiyonu

Bangladeş Milli Günü resepsiyonu

Maliye Bakanı Ağbal:- "Türkiye ve Bangladeş her zaman birbirini desteklemiş ve zor zamanlarında birbirinin hep yanında olmuştur"

ANKARA (AA) - Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Türkiye ve Bangladeş her zaman birbirini desteklemiş ve zor zamanlarında birbirinin hep yanında olmuştur." dedi.

Bangladeş'in bağımsızlığının 46'ıncı yıl dönümü dolayısıyla Ankara Büyükelçisi Allama Sıddıki'nin ev sahipliğinde bir otelde düzenlenen resepsiyona Bakan Ağbal'ın yanı sıra Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu ve başkentte görev yapan çok sayıda yabancı misyon temsilcisi, diplomat ile gazeteci katıldı.

Resepsiyon, iki ülkenin milli marşlarının çalınmasıyla başladı.

Ağbal konuşmasında Bangladeş Halk Cumhuriyeti'nin bağımsızlık ve milli gününü tebrik etti.

"Türkiye ve Bangladeş her zaman birbirini desteklemiş ve zor zamanlarında birbirinin hep yanında olmuştur." diyen Ağbal, Bangladeşlilerin, Kurtuluş Savaşı'na yaptığı katkıların Türk halkının zihnine ve kalbine yerleştiğini belirtti.

Ağbal, Türk ulusunun bu hatıralarla Bangladeş halkına sevgi ve dostluk beslediğini söyleyerek, "İki ülke ilişkilerini halklarının yararına olacak şekilde geliştirmeyi ve derinleştirmeyi hedefliyoruz. Ekonomik ve ticari ilişkilerimizin gelişmesine özellikle önem veriyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Taraflar arasındaki Karma Ekonomik Komisyon'un 5. dönem toplantısının bu yıl içinde Ankara'da düzenlenecek olmasından memnuniyet duyduğunu dile getiren Ağbal, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Gerek ülkelerimizin potansiyeli, gerek iki ülke arasındaki dostluk ilişkileri göz önüne alındığında, ikili ticaret rakamları olması gerektiğinin altında kalmaktadır. İkili ticaret hacmimiz 2012 yılında belirlenen 5 milyar dolar hedefine mutlaka çıkarılmalıdır. Askeri alanda iş birliği ilişkilerimizde önemli bir yer tutmaktadır. Askeri üst düzey ziyaretlerin kesintisiz devam etmesinden memnuniyet duyuyoruz. Silahlı Kuvvetlerimiz ve Bangladeş Silahlı Kuvvetleri arasındaki eğitim ve teknik iş birliği ile silah ve teçhizat alanlarında yapılan çalışmaların da mutlaka sürdürülmesi gerektiğini düşünüyoruz."

Ağbal, Bangladeş halkının barış ve refahının Türkiye için önemli olduğuna dikkat çekerek, "Türkiye, kardeş Bangladeş'le dayanışmasını her zaman sürdürecektir." ifadesini kullandı.

Büyükelçi Sıddıki de iki kardeş ülke olan Bangladeş ve Türkiye ilişkilerinin dostluk, kardeşlik ve kültüre dayandığını belirtti.

Mustafa Kemal Atatürk'e ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ülkesinde çok büyük teveccüh olduğunu dile getiren Sıddıki, "Türkiye'nin kalkınması ve sahip olduğu güç Bangladeşliler tarafından takdir görmektedir, bunun devam etmesini dilemekteyiz." diye konuştu.

Öte yandan, resepsiyonda Bangladeş'in Türkiye'de tanıtılması amacıyla hazırlanan kitap davetlilere sunuldu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :