Bandırma'da konteyner gemisinin yan yatması

Bandırma'da konteyner gemisinin yan yatması

TCDD Genel Müdürlüğü:- "TCDD, sözleşme hükümleri çerçevesinde kendisine tanınan gözetim ve denetime ilişkin görev ve yetkilerini yerine getirmektedir"

ANKARA (AA) - TCDD Genel Müdürlüğünce, dün Bandırma Limanı'nda konteyner gemisinin yan yatmasıyla ilgili, "TCDD, sözleşme hükümleri çerçevesinde kendisine tanınan gözetim ve denetime ilişkin görev ve yetkilerini yerine getirmektedir." denildi.

TCDD'den yapılan açıklamada, Bandırma Limanı'nın 9 numaralı rıhtımında 96 konteyner yüklemesi için bağlı bulunan Türkiye Cumhuriyeti bayraklı 1998 grostonluk Ali Ağa isimli geminin, dün 79 ambar içi ve 15 ambar üstü yüklemesi yaptıktan sonra 15.45-16.00 saatlerinde bulunduğu yerde yan yatarak battığı anımsatıldı.

Olayda can kaybının olmadığı belirtilen açıklamada, batan gemide akaryakıt sızıntısının bulunmadığı, çevresel ve koruyucu emniyet tedbirlerinin işletmeci kuruluş Çelebi Bandırma Uluslararası Liman İşletmeciliğince alındığı bildirildi.

Geminin kurtarma ve çıkarma işlemlerinin incelemelerin ardından yapılacağı ifade edilen açıklamada, gemide Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğüne ait 93 konteyner içinde suda çözülme özelliği bulunmayan 2 bin 230 ton öğütülmüş kolemanit yükünün bulunduğu kaydedildi.

Açıklamada, diğer rıhtımlarda liman hizmetlerinin devam ettiğinin altı çizildi.

Bandırma Limanı'nın 2010'da 36 yıl süreyle işletme hakkının devri yöntemiyle Çelebi Ortak Girişim Grubu'na devredildiği hatırlatılan açıklamada, "TCDD, ilgili sözleşme hükümleri çerçevesinde kendisine tanınan gözetim ve denetime ilişkin görev ve yetkilerini yerine getirmektedir." ifadesi kullanıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :