Anadolu mutfağının vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan çiçek bamyası, sabah erken saatlerde toplanmaya başlıyor, ardından ipe dizilip kurutulduktan sonra satışa sunuluyor.
Bamyanın tarladan sofraya zorlu yolculuğu
![Bamyanın tarladan sofraya zorlu yolculuğu 1](https://cdn.memleket.com.tr/gallery/1849_1.jpg)
![Bamyanın tarladan sofraya zorlu yolculuğu 2](https://cdn.memleket.com.tr/gallery/1849_2.jpg)
Bamya üreticisi Hakkı Ergün:
"3 ay boyunca bamya toplamak için her gün saat 05.00'te tarlaya geliyoruz, 10.00'a kadar topluyoruz. Daha sonra topladığımız bamyaları gece yarılarına kadar ipe diziyoruz"
![Bamyanın tarladan sofraya zorlu yolculuğu 3](https://cdn.memleket.com.tr/gallery/1849_3.jpg)
Bamya tarlasında çalışan Sevim Ergün:
"Hep zorluklarla geçiyor bamya işi. Cenazen olsa gidemiyorsun, düğünün olsa gidemiyorsun. Cenazene ağlatmaz, düğününe güldürmez"
![Bamyanın tarladan sofraya zorlu yolculuğu 4](https://cdn.memleket.com.tr/gallery/1849_4.jpg)
![Bamyanın tarladan sofraya zorlu yolculuğu 5](https://cdn.memleket.com.tr/gallery/1849_5.jpg)
![Bamyanın tarladan sofraya zorlu yolculuğu 6](https://cdn.memleket.com.tr/gallery/1849_6.jpg)
![Bamyanın tarladan sofraya zorlu yolculuğu 7](https://cdn.memleket.com.tr/gallery/1849_7.jpg)
![Bamyanın tarladan sofraya zorlu yolculuğu 8](https://cdn.memleket.com.tr/gallery/1849_8.jpg)
![Bamyanın tarladan sofraya zorlu yolculuğu 9](https://cdn.memleket.com.tr/gallery/1849_9.jpg)
![Bamyanın tarladan sofraya zorlu yolculuğu 10](https://cdn.memleket.com.tr/gallery/1849_10.jpg)
![Bamyanın tarladan sofraya zorlu yolculuğu 11](https://cdn.memleket.com.tr/gallery/1849_11.jpg)
![Bamyanın tarladan sofraya zorlu yolculuğu 12](https://cdn.memleket.com.tr/gallery/1849_12.jpg)
![Bamyanın tarladan sofraya zorlu yolculuğu 13](https://cdn.memleket.com.tr/gallery/1849_13.jpg)