Bamyanın kurusu da tazesi de cep yakıyor! Konya'da bamya fiyatı ne kadar?

Bamyanın kurusu da tazesi de cep yakıyor! Konya'da bamya fiyatı ne kadar?

Konya'nın özellikle düğün ve davet sofralarının vazgeçilmezlerinden olan bamya fiyatıyla cep yakıyor. Tazesi pazarlarda 30 ila 40 liradan satılan bamyanın kurusunun fiyatı ise 800 ila 1000 liradan başlıyor..

Kilosu 800 ile 1000 TL'den alıcı bulan kuru bamyanın fiyatı cep yakıyor. Konya düğün ve davet sofralarının vazgeçilmezi kuru bamyanın kilosu 800 ile 1000 TL arasında satılıyor.

Mevsiminde sabah güneş görmeden özenle toplanarak kurutulan bamya, vatandaşlar tarafından da ilgi görüyor. Taze bamyanın kilosu semt pazarlarında 30-40 TL'den satışa sunulurken, kurutulan çiçek bamyanın fiyatı 1000 liraya kadar çıkıyor. İnternet alışveriş sitelerinde ise 250 gram kuru bamyaya 350 liraya kadar fiyat veriliyor.

Bamyanın tazesi, tohumu, çiçeği ve kurusu eklemlerdeki sıvı kaybı için öneriliyor. Bamya tohumunu sabahları aç olarak tekli sayılarda yutmanın dizlerdeki sıkıntılara iyi geldiği de yaygın inanışlar arasında.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.