"Bambu Kent" projesinden bin Arakanlı aile faydalanacak

"Bambu Kent" projesinden bin Arakanlı aile faydalanacak

Beşir Derneği, inşa çalışmalarında son aşamaya gelinen projeyle yaklaşık bin Arakanlı ailenin barınma, temiz içme suyu, eğitim, temizlik gibi temel ihtiyaçlarını giderecek

İSTANBUL (AA) - Bangladeş'teki Arakanlı mültecilere yönelik bin bambu ev ve ortak yaşam alanı projesinin inşa çalışmalarında sona yaklaşan Beşir Derneği, yaklaşık bin Arakanlı ailenin barınma, temiz içme suyu, eğitim, temizlik gibi temel ihtiyaçlarını karşılamayı hedefliyor.

Beşir Derneği'nden yapılan açıklamaya göre, dernek Bangladeş'e sığınan Thangkhali kamp bölgesindeki Arakanlı mültecilere yönelik bambu kent projesinin inşasına hız kesmeden devam ediyor.

Bölgenin iklim şartlarına uygun, içerisinde yaklaşık 8 kişilik bir ailenin yaşayabileceği bin bambu ev projesinin inşa sürecinin büyük bir kısmını tamamlayan dernek, yaklaşık 30 bin metrekare alanda yapımı süren mahallede okul, mescit, su kuyuları, tuvalet ve banyo gibi ortak kullanım alanları ile binlerce Arakanlının ihtiyaçlarını karşılayacak.

İnşa ettiği aş eviyle beslenme konusunda da Arakanlılara destek olmaya devam eden dernek, bölgedeki ihtiyaç sahiplerine yönelik yardım faaliyetlerini sürdürüyor.

- "Arakan'ın Geleceğini Birlikte Yazalım" projesi

Arakanlı mültecilere yönelik birçok yardım çalışması yürüten dernek, Genç Beşir ve GENÇ-KON ortaklığıyla "Bir öğrenci de sen okut" sloganıyla "Arakan'ın Geleceğini Birlikte Yazalım" projesini de hayata geçirdi.

Arakan'da 300 öğrencinin eğitim göreceği yerin inşasına başlanan proje kapsamında, öğrencilerin okul araç gereçleri ve tüm eğitim masraflarını karşılanarak, Arakanlı çocukların eğitimlerinin devam etmesi sağlanacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :