Baltık ülkeleri basını darbeci FETÖ'yü değil hükümeti hedef aldı

Baltık ülkeleri basını darbeci FETÖ'yü değil hükümeti hedef aldı

Baltık ülkeleri basını, FETÖ’nün dabe girişiminden çok darbeden sonra yaşanları tek taraflı anlatıyor- Darbe girişimi sırasında halkın bütün kesimlerinin canları pahasına askerlere karşı koyması, Baltık basınındaki haberlerde çoğu kez ayrıntı olarak bile

VİLNİUS (AA) - Baltık ülkeleri basınının Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili haberlerinde, darbeye karşı halkın gösterdiği direnişe değil, hükümetinin darbeciler ve yandaşlarıyla ilgili aldığı kararlarına yer verildi.

Litvanya, Letonya ve Estonya dillerinde yayın yapan Baltıkların en önemli haber kurumu DELFI, haberlerinde darbe sonrası adımlara ilişkin, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin gibi ülkeyi idare etmek istediğini" öne sürdü. Ancak haberlerde, darbecilerin Erdoğan'ın oteline düzenlediği saldırıya bile değinilmedi.

Haberde ayrıca, Letonya'nın başkenti Riga'da bulunan FETÖ’ya ait okulunun ülkeye bir zararının olmadığı da savunularak, Türkiye'nin FETÖ ile mücadelesi eleştirildi.

- FETÖ yandaşı Türkiye'yi şikayet etti

Estonya'nın en önemli gazetelerinden Eesti Paevaleht ise ülkede yaşayan FETÖ yandaşı olduğu belirtilen Fatih Güllü'nün açıklamalarını ön sayfalara taşıdı.

Haberde FETÖ elebaşı Fethullah Gülen ile görüştüğü belirtilen Güllü'nün "Türkiye'nin demokrasiyi kaybettiği, 50 yıl geriye gideceği" yönündeki açıklamalarına yer verildi.

Darbe girişimi sırasında halkın bütün kesimlerinin canları pahasına askerlere karşı koyması, Baltık basınındaki haberlerde çoğu kez ayrıntı olarak bile yer bulmadı. Haberlerde ağırlıklı olarak, darbenin hedefindeki hükümetinin kararları aleyhine bir tutum takınıldı.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :