Balkanlarda Kurban Bayramı

Balkanlarda Kurban Bayramı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım'ın kurban hisseleri Makedonya'da kesildi

ÜSKÜP (AA) - Türk Kızılayı, aralarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın vekaletlerinin de bulunduğu 350 kurban hissesinin kesimini Makedonya'nın başkenti Üsküp'te geçekleştirdi.

Veteriner ve din görevlisinin de mevcudiyetinde bir tesiste gerçekleştirilen kesime, Türkiye'nin Üsküp Büyükelçisi Ömür Şölendil ile Türk Kızılayı Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Turunç'un yanı sıra Kızılay heyeti katıldı.

Şölendil, burada yaptığı açıklamada, başta Kızılay olmak üzere birçok sivil toplum kuruluşunun kurban kesimi gerçekleştirdiğini, dağıtımların çok sayıda aileye yapılacağını belirtti.

Geçtiğimiz ay Üsküp ve çevresinde meydana gelen ve 22 kişinin hayatını kaybettiği sel felaketinde yaptıkları yardımlar nedeniyle Kızılay'a teşekkürlerini sunan Şölendil, "Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak dost ve kardeş Makedonya'nın her zaman yanındaydık ve yanında olmaya devam edeceğiz. Herkesin bayramını kutlarım." dedi.

- Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım'ın kurban hisselerinin kesimi

Turunç da Türk Kızılayı olarak dünyanın birçok ülkesi ve Türkiye'de kendilerine vekalet veren hayır sahiplerinin kurbanını kesmek amacıyla iki gün önce Üsküp'e geldiklerini belirtti.

Kızılay'ın 32 farklı ülkede, yurt dışında 50 bin 230 ve yurt içinde 27 bin kurban hissesi olmak üzere toplam 78 bine yakın vekalet veren hayır sahiplerinin kurbanlarının kesimlerine başladıklarını söyleyen Turunç, şunları kaydetti:

"Az önce iki kurbanla ilgili vekalet verdik. Kurbanların bir tanesinde ilk hissedar Cumhurbaşkanımız Erdoğan, ikinci hissedar Başbakan Binali Yıldırım. Ayrıca Milletvekili Harun Karacan ve Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak'ın da hissesini verdik. Burada, 50 büyükbaş hayvanın kesimi gerçekleştirilecek. Bu bağlamda, 2 bin aileye beşer kiloluk yardımlar yapacağız."

Ülkenin güneydoğusunda bulunan Radoviş ve Ustrumca şehirlerinde de bin 50 küçükbaş kurban kesimi gerçekletireceklerini belirten Turunç, "Balkanların toplamında kesilecek rakam ise 7 bin 665 hisse. Takribi bin 100 kurban yapıyor. Bunları poşetleyip, beşer kilogramlık paketlere dönüştürdüğümüzde 44 bin civarı aileye ulaştıracağız." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen yıl hisse kurbanını Bosna Hersek'te kestirmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :