Balıkesir'de toplu açılış töreni

Balıkesir'de toplu açılış töreni

Cumhurbaşkanı Erdoğan: (4)"16 Nisan tarihi yaklaştıkça hem Avrupa'nın hem terör örgütlerinin hem de Türkiye düşmanı çevrelerin elleri ayaklarına dolaşıyor. Tüm gayretlerine rağmen tarihimizin en büyük yönetim reformunu engelleyemediklerini gördükçe ne yap

BALIKESİR (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "16 Nisan tarihi yaklaştıkça hem Avrupa'nın hem terör örgütlerinin hem de Türkiye düşmanı çevrelerin elleri ayaklarına dolaşıyor. Tüm gayretlerine rağmen tarihimizin en büyük yönetim reformunu engelleyemediklerini gördükçe ne yapacaklarını şaşırdılar. Milletimizin basireti sayesinde kurdukları tuzaklar şimdiden ellerinde patladı. Önce maşalarını üzerimize saldılar. Halk oylamasının kesinleştiği günden beri Kandil'deki terör ağaları açıklama üstüne açıklama yapıyor." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuvayi Milliye Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış törenine katılarak, vatandaşlara hitap etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy'un, "O yeşil toprağın ey yüzler ağartan Karesi, şimdi binlerce şehidin kanayan makberesi, sana hasret kalan evladın için dünyada, varsa kahrolmadan aram edecek yer neresi? Hani gök kubbenin altında görülmüş mü eşin? Dağların bağ, hele vadilerin altın deresi, ey benim her taşı bir mabedi iman yurdum, seni er geç bana mutlak verecek Mabud'um" şeklindeki dizelerini okuyarak, "Şu gök kubbenin altında Balıkesir gibisi var mı?" diye sordu.

Balıkesir'in bir başka güzel olduğunu söyleyen Erdoğan, 2 yıl aradan sonra Balıkesir'de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti. Balıkesir'e son ziyaretinde toplam yatırım bedeli 2 milyar 645 milyon lira olan 38 kalem eser ve hizmetin toplu açılışını yaptıklarını bildiren Erdoğan, Balıkesir'in yeni eser ve projelerle ilerlemeye ve gelişmeleye devam ettiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplam yatırım bedeli 1 katrilyon 281 trilyon lira olan 78 ayrı projenin açılışını gerçekleştirdiklerini aktararak, eğitim ve toplu konut yatırımlarını, enerji iletim hatları, cami restorasyonlarını ve köprülü kavşakları vatandaşların hizmetine sunacaklarını anlattı.

Balıkesirlilere iki müjdesi olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Birincisi Balıkesir'in İvrindi, Havran, Edremit, Burhaniye, Kepsut, Bigadiç ve Erdek ilçelerine önümüzdeki yıl doğalgazı veriyoruz. Bu ilçelerimizi de doğalgazın temizliği, rahatlığı, konforuyla tanıştırıyoruz." dedi.

İkinci müjdelerinin sağlıkla ilgili olduğunu dile getiren Erdoğan, toplam yatırım bedeli 250 trilyon lira olan bin yataklı şehir hastanesinin açılışını gerçekleştireceklerini, bu hastaneyle birlikte Balıkesir'in sağlık alanında çağ atlayacağını bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun SSK Genel Müdürü olduğu dönemde hastanelerin durumunu anlatan ve merhum gazeteci Savaş Ay'ın programından hazırlanan videonun vatandaşlara izlettirilmesini istedi.

Video izlenirken "Dinleyin ve arkadaşlarınıza, komşularınıza bunları anlatın." şeklinde konuşan Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun "10 yıl önce SSK hastaneleri çok daha iyiydi." ifadesi üzerine, "Daha iyiydi, Beyefendi geldi en ufak bir gelişme yok." değerlendirmesini yaptı.

Video izlenirken, "Hastanelerin haline bak, başta kim var? Kılıçdaroğlu. Kullanılmış poşeti 25 bin liraya o zamanın parasıyla satıyorlar." diyen Erdoğan, "Şu anda böyle bir hastane var mı? İşte 16 Nisan'da bunları tamamen zaten sildik süpürdük de daha güzeline ulaşmak için evet mi? İşte bugün böyle bir hastaneyi açıyoruz. Bin yataklı modern, ultra modern bir hastaneyi açıyoruz. Daha anlatacak çok şey var da Savaş Ay zaten burada bunların hepsini ortaya koydu. Hangi yüzle hala meydana çıkıyorsun, hangi yüzle bu millete konuşuyorsun." dedi.

-"Para ödemeden cenaze alınamıyordu"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçmişte muayene sırası almak için gece yarısı kuyruğa girmek gerektiğini, tedavi ücretini ödeyemeyen hastanelerde vatandaşların rehin kaldığını, hastanın ölmesi halinde de para ödenmeden cenazenin alınamadığını söyledi.

Balıkesir yöresine ait türkünün, "Hastanenin çeşmeleri akar gürlemez, doktor benim dertlerimi bilir söylemez, sılam çok uzaktır annem gelemez, eyvah doktor eyvah nar danesidim, öksüz galan annemin bi danesidim, hastanenin önünde payam ağacı, doktorlar da vermez oldu ilacı, çıkarın taburcu göreyim sılamı, eyvah doktor eyvah bağrım eziktir, yanın baga ahbablar baga yazıktır." şeklindeki sözlerini okuyan Erdoğan, "İşte bunu anlatıyor, elbette aşıkların gönül sızılarına derman bulamayız ama artık yeni hastanemizde zengin fakir ayrımı yapmadan tüm Balıkesirli kardeşlerime dünyanın en iyi sağlık hizmetini sunabileceğiz." ifadelerini kullandı.

Yapımı tamamlanan hastaneyi tanıtan videonun izlenmesinin ardından Erdoğan, hastanenin kapasitesinin bin 350'ye kadar çıkabileceğini belirterek, "Nasıl, Kemal Kılıçdaroğlu'nun yönettiği hastanelere benziyor mu? Arada fark bu işte bu. Mukayesesi kabil mi? Değil. Biz size aşığız, biz bu millete aşığız, biz dertliyiz, dertli." dedi.

"Biz Kanuni'nin torunlarıyız" diyen Erdoğan, Kanuni'nin "Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi, olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi." sözünü hatırlatarak, "Bir sağlıklı nefesi Devleti Aliyye-i Osmaniyye'ye değişmeyen bir ecdadın torunlarıyız. Onun için en güzellerini yapacağız, en güzellerini yapmaya devam edeceğiz." açıklamasında bulundu.

Balıkesir'in tarih, medeniyet ve Kuvayı Milliye'nin şehri olduğunu dile getiren Erdoğan, Balıkesir'n son iki yılda terörle mücadelede asker ve polis olmak üzere 27, 15 Temmuz darbe girişiminde de 3 şehit verdiğini anımsattı.

Vatandaşların, "Şehitler ölmez vatan bölünmez" tezahüratları üzerine ise Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şu anda siz neyi söylüyorsunuz biliyor musunuz? Rabbimiz ne buyuruyor? 'Allah yolunda öldürülenlere 'ölüler' demeyiniz, onlar diridirler ancak siz bilemezsiniz'. İşte siz onu söylüyorsunuz. Onlar diridir, onlar bizi izliyorlar, onlar bizi görüyorlar ve bu inançla yürüyoruz, bu bilinçle yürüyeceğiz." şeklinde konuştu.

- Balıkesir'e 23 katrilyon yatırım

Tüm şehitlere Allah'tan rahmet, yakınlarına da başsağlığı dileyen Erdoğan, 14 yıldır Balıkesir'in insanlarına layık olmanın mücadelesini verdiklerini ve bu süre içerisinde toplam 23 katrilyon liralık yatırım yaptıklarını anlattı.

Erdoğan, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu ile törende karşılaştığını ve 1,5 saatte kara yoluyla İstanbul'dan geldiğini öğrendiğini aktararak, "Nereden nereye? Var mıydı eskiden böyle bir durum? Niye? Yollar artık jilet, sıcak asfalt, her taraf pırıl pırıl, bastırıyorsun geliyorsun. Allah kazadan, beladan muhafaza etsin." dedi.

Sağlık, TOKİ ve eğitim yatırımları hakkında da bilgi veren Erdoğan, Bandırma'da 17 Eylül üniversitesini kurduklarını anımsattı ve dünyanın sayılı projelerinden olan İstanbul-İzmir Otoyolu'nun aynı zamanda Balıkesir'in bir projesi olduğunu söyledi.

Projenin yapımı tamamlanan bölümlerinin trafiğe açıldığını aktaran Erdoğan, 2023 hedefleri içerisinde 352 kilometrelik Kınalı-Tekirdağ-Balıkesir otoyolu olduğunu ve bu projenin en önemli ayağının Çanakkale 1915 Köprüsü ve bağlantı yollarıyla birlikte 101 kilometrelik bölümün temelini attıklarını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2022 sonunda köprünün hizmete gireceğini dile getirerek, kamu-özel sektör işbirliğiyle inşa edilen projenin değerinin 10,5 katrilyon olduğunu, 200 yat kapasiteli Balıkesir Avşa Adası Türkeli Yat Limanı Projesinin de çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.

Balıkesir'e 2,5 katrilyon lira tarımsal destek verdiklerini, istihdamda da güzel gelişmeler olduğuna dikkati çeken Erdoğan, "16 Nisan yaklaşıyor, 10 günümüz kaldı, 10 gün kapı kapı dolaşmaya var mıyız? 16 Nisan tarihi yaklaştıkça hem Avrupa'nın hem terör örgütlerinin hem de Türkiye düşmanı çevrelerin elleri ayaklarına dolaşıyor. Tüm gayretlerine rağmen tarihimizin en büyük yönetim reformunu engelleyemediklerini gördükçe ne yapacaklarını şaşırdılar. Milletimizin basireti sayesinde kurdukları tuzaklar şimdiden ellerinde patladı. Önce maşalarını üzerimize saldılar. Halk oylamasının kesinleştiği günden beri Kandil'deki terör ağaları açıklama üstüne açıklama yapıyor."

- Törenden notlar

Konuşmasının ardından yapılan anonsta Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın akşam saatlerinde canlı yayınla vatandaşların evlerine konuk olacağı belirtildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Balıkesir, akşam evinizdeyim. Ben ekranda çayınızı içeceğim siz de evinizde, bayağı bir sohbet edelim, muhabbet edelim. Kanal 7-Ülke TV ortak yayını, bazı detayları, teknik konuları inşallah 18 maddeyle ilgili de orada sizlerle paylaşalım ama çok çalışacağız." dedi.

Beraberindeki miletvekilleriyle açılış kurdelesini kesen Erdoğan, "Çok koşacağız, çok gayret edeceğiz. Gayret bizden, tevfik Allah'tan." ifadesini kullanarak, tüm eserlerin hayırlı olmasını diledi ve yapımı tamamlanan eserlerin toplu açılışını gerçekleştirdi.

Tören alanında, "Sen iste dünyayı ayağa kaldıralım Reis", "Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet için Balıkesir evet diyor" ve "Mescidi Aksa'da ezanlar susarsa bekle bizi Ayasofya" şeklindeki pankartlar dikkati çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, törenin ardından kendisini evine davet eden bir vatandaşı evinde ziyaret etti.

(Bitti)



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :