Balıkesir'de "FETÖ" bahanesiyle dolandırıcılık

Balıkesir'de "FETÖ" bahanesiyle dolandırıcılık

Kendilerini polis olarak tanıtıp Bandırma'da bir çiftin yaklaşık 20 bin lirası ile bir miktar altın ve dövizini alan şüpheli ve 2 suç ortağı yakalandı- Çifti "Evinizde FETÖ elemanları kalmış" diyerek dolandırdıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 3 şüpheli

BALIKESİR (AA) - Balıkesir'in Bandırma ilçesinde, kendilerini polis olarak tanıttıkları çifti "Evinizde FETÖ elemanları kalmış." diyerek kandırıp para ve ziynet eşyalarını alarak dolandırdığı gerekçesiyle yakalanan 3 şüpheli tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Hüseyin ve Servet Maçin çiftinin evine giden R.T, kendisini polis olarak tanıttı.

Çifte, evlerinde FETÖ elemanlarının kaldığını söyleyerek haklarında soruşturma açıldığını belirten R.T, fotoğraflayıp kayıt altına alabilmeleri için onlardan ellerindeki para ve ziynet eşyalarını istedi.

R.T'ye inanan çift, yaklaşık 20 bin lira ile bir miktar altın ve dövizi teslim etti.

Bir süre sonra para ve ziynet eşyalarının geri getirilmemesi üzerine şüphelenen Hüseyin ve Servet Maçin, dolandırıldıklarını fark ederek polise başvurdu.

Olayla ilgili inceleme başlatan polis ekipleri, R.T'yi Bandırma'da yakaladı. Ekipler, bu kişinin suç ortağı olduğunu belirledikleri A.D. ve İ.B'yi ise İstanbul'da yakalayıp Bandırma'ya getirdi.

Gözaltına alınan ve emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler, çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

Çalıntı para ve ziynet eşyaları ise Maçin ailesine teslim edildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :