Balıkesir Sındırgı’da 5,1’lik Deprem
Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde saat 00.24’te meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki deprem, İstanbul, Marmara ve Ege Bölgesi genelinde hissedildi. Depremin yerin 11,04 kilometre derinliğinde oluştuğu bildirildi.
AFAD tarafından yapılan açıklamaya göre, Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde saat 00.24’te 5,1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Sarsıntının yerin 11,04 kilometre derinliğinde gerçekleştiği belirtildi.
Deprem, Balıkesir başta olmak üzere İstanbul, Bursa ve çevre illerde hissedilirken, bazı bölgelerde kısa süreli paniğe neden oldu.
Deprem Marmara ve Ege’de Hissedildi
Sındırgı merkezli sarsıntının, Marmara Bölgesi ile Ege Bölgesi genelinde hissedildiği öğrenildi. İlk belirlemelere göre deprem sonrası olumsuz bir ihbar yapılmadığı bildirildi.
Yetkililer, bölgede gelişmelerin yakından takip edildiğini ve vatandaşların resmi açıklamaları dikkate alması gerektiğini vurguladı.