Balık merakı Türkiye birinciliği getirdi

Balık merakı Türkiye birinciliği getirdi

Kahramanmaraş'ta üniversite öğrencisi Kocaoğlu, balık beslerken merak saldığı akvaryum tasarımıyla Türkiye birinciliği elde etti - Kocaoğlu: - "Türkiye'de bu hobimi ilerletmek ve dünya çapındaki yarışmalarda derece almak istiyorum"

KAHRAMANMARAŞ (AA) - ERSOY SEVİNÇ - Üniversite öğrencisi Ömer Nadir Kocaoğlu, balık beslemek için aldığı akvaryuma yaptığı tasarımla Türkiye birincisi oldu.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Ziraat Mühendisliği 3. sınıf öğrencisi Kocaoğlu, evinde beslediği balıkların akvaryumunu farklı bir ortama çevirmek için tasarıma merak sardı.

Yaptığı araştırmalarla akvaryum peyzajını öğrenen Kocaoğlu, canlı bitkilerle donattığı akvaryumla yarışmalara katıldı.

Özel bir firma tarafından önceki yıl gerçekleştirilen Güney Avrupa Akvaryum Peyzajı yarışmasında onuncu olan Kocaoğlu, yarışmadan kazandığı akvaryumu 4 ay boyunca uğraşarak farklı bir görüntüye kavuşturdu.

Tasarım akvaryumuyla nisan ayında düzenlenen yarışmada birincilik elde eden Kocaoğlu, dünyanın en iyi akvaryumunu tasarlamak için kolları sıvadı.

Kocaoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, akvaryuma olan ilgisinin balık besleme merakıyla başladığını söyledi.

Bitkili akvaryumlarla ilgili biraz araştırma yaptıktan sonra çalışmalara başladığını ifade eden Kocaoğlu, şunları belirtti:

"İnternetten gördüğüm fotoğraflardan etkilendim. Hazırladığım bitkili akvaryum ile Avrupa çapında yapılan bir yarışmada 10. sırayı aldım. 10. olduğum için bana bu akvaryumu gönderdiler. Daha sonra azmettim ve kendime hedef koyarak Türkiye yarışmasına hazırlandım. Özel bir akvaryum firması tarafından ilk kez düzenlenen yarışmada Türkiye birincisi oldum. Bundan sonra Türkiye'de bu hobimi ilerletmek ve dünya çapındaki yarışmalarda derece almak istiyorum."

Kocaoğlu, akvaryum peyzajı konusunda sektöre yeni bir soluk getirmeye çalıştığını sözlerine ekledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :