Bakü'de aşıklar şöleni

Bakü'de aşıklar şöleni

BAKÜ (AA) - Azerbaycan'da "1. Uluslararası Aşıklar Şöleni" düzenlendi. "Dede Korkut'a gidiyoruz" sloganıyla ilk olarak 24 Şubat'ta Ankara'da bir araya...

BAKÜ (AA) - Azerbaycan'da "1. Uluslararası Aşıklar Şöleni" düzenlendi.

"Dede Korkut'a gidiyoruz" sloganıyla ilk olarak 24 Şubat'ta Ankara'da bir araya gelen aşıklar, Bayburt ve Erzurum'un ardından dördüncü durak olarak geldikleri Bakü'de hem atıştı hem de yöresel türküleri seslendirdi.

Başbakanlık Tanıtma Fonu ile Avrasya Aşıklar Birliği (AVAB) tarafından düzenlenen şölende, AVAB Başkanı Aşık Zeki Erdali, Şeyda Erdal, Aşık İhtiyari, Azerbaycan'dan ise Aşık Roman Azaflı, Aşık Elmeddin, Aşık Gülnare Azaflı sahne aldı.

Erdali, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, bin yıllık tarihi olan Türk aşıklık geleneğini Türk dünyasında yeniden gündeme getirmeyi, insanlara bir kez daha sevdirmeyi ve bu sanatın halen var olduğunu göstermeyi amaçladıklarını söyledi.

Aşıklık sanatının giderek tükendiği yönündeki söylentilerin gerçeği yansıtmadığını ifade eden Erdali, "Türk milleti var olduğu müddetçe aşıklık sanatı ve aşıkların türküleri yaşamaya devam edecektir. Biz bu şerefli bayrağı Allah'ın izniyle bir sonraki nesillere teslim edeceğiz" şeklinde konuştu.



Bakü'de aşıklar şöleni

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :