Baklavalara dikkat!

Baklavalara dikkat!

Bayramlarda vatandaşların baklava alırken dikkat etmesi konusunda uyaran Ebrar Unlu Mamulleri İşletmecisi Burak Uğur, “10 liraya baklava satmak imkânsız” dedi.

 

Aile işletmesi olarak ev baklavası yapmasıyla müşterileri tarafından beğenilen Ebrar Unlu mamulleri bayram telaşına başladı. Vatandaşlar arasında da Bayram telaşlarından biri olan tatlı arayışları tüm hızıyla devam ediyor. Bayram baklavalarının özelliği olması gerektiğini söyleyen Uğur, baklava siparişi verirken dikkatli olunması ve nelere dikkat edilmesi yönünde uyardı. Uğur, “Bazı marketlerde kilosu 10 liradan satışa sunulan baklavalar imalatçıları harekete geçirdi. Kaliteli bir tatlının bu fiyattan satılamayacağını dile getiren Ebrar Unlu Mamulleri İşletmecisi Burak Uğur, "Bazı market ve tatlıcılarda bayramlık tatlıların kilosunun 10 liradan satışa sunulduğunu görebiliyoruz. Yenilebilecek baklavanın en ucuzu bile kilosu 25 liradan aşağıya olmaz. Baklavalarda kullanılan şeker, ceviz, tereyağı ve diğer malzemeleri de katarsak maliyeti en az 25 lira gibi bir fiyat çıkıyor. Kilosu 10 veya 15 liradan baklava satmak mümkün değil. Bu tip baklava yapanlar da, bunu satanlarda insan sağlığı ile oynuyorlar. Merdiven altı işletmelerde ne şartlarda yapıldığını bilmediğimiz baklavaları vatandaşlarımız almamalıdır. Bu tür ucuza satılan ürünlerde kullanılan tatlandırıcının glikoz, Antep Fıstığının ise kurutulmuş bezelye olması yüksek ihtimal. Tüketiciler bu hususta aldıkları ürüne ve yerlere dikkat etmeliler. Ne tür malzeme kullanıldığını bile bilmediğimiz bir tatlıyı bayramda misafirlerimize vermemeliyiz” şeklinde konuştu.  Uğur, bayramda yenilebilecek bir baklavanın çeşidine göre 35-40 TL ile 70 TL arasında olduğunu söyledi.

RAMAZAN BAYRAMI’ NDA BAKLAVA TELAŞI

 Ev baklavaları konusunda Konya’da nadir baklavacılardan olan Ebrar Unlu Mamulleri bayram hazırlıklarına başladı. Ramazan bayramına sayılı kaldığı şu günlerde baklava imalatçıları da bayram hazırlıklarına başladı. Bayram tatilinin 9 gün olması açıklanmasıyla birlikte sipariş edilen baklavaların büyük bir kısmı Cuma gününden teslim edilmesi bekleniyor. Ev baklavasının tadının bire bir yaptıklarını anlatan Ebrar Unlu Mamulleri İşletmecisi Burak Uğur, aile işletmesi olarak 10 yıl önce ev baklavaları yaparak baklava yapmaya başladıklarının aktardı. Çalışanların yüzde 80’inin kadınlardan oluştuğunu söyleyen Uğur, “Burada yaptığımız baklavalar ev baklavasıyla aynı özelliği taşıyor. Sadece görüntüsüyle değil, tadıyla da ev baklavasının aynısını yapılıyor. Aile işletmesi olan baklavacıda müşteriler her geçen gün artıyor” dedi.  Ramazan ayında baklava satışlarının arttığını, Ramazan Bayramında adetlerimizce misafirlere baklava ikram edilmesi sebebiyle daha da arttığını anlatan Uğur,  "Ramazan başladı çok yoğun çalışıyoruz. Yoğun bir talep var. Ramazan Bayramı dolayısıyla aşırı bir yoğunluk oluyor. Yoğunluğumuz önümüzdeki hafta daha da artacak. Şimdiden aldığımız baklava siparişi 3 bine yaklaştı. Biz bayramlarda aşırı tatlı tüketimi konusunda özellikle çocukları ve kronik rahatsızlıkları olan kişilerin daha dikkatli olmaları gerektiğini vurguluyoruyz.” şeklinde açıklamalarda bulundu. Servet R. Çolak – Memleket