Baklava ve hünkarbeğendi altın madalya getirdi

Baklava ve hünkarbeğendi altın madalya getirdi

Arjantin'de baklava ve hünkarbeğendi ile altın madalya kazanan eski binbaşı, yeni aşçı Berna Dönmezer O'Donovan: - "Dünyada en rahatsız olduğum şey, bize ait yemeklerin Yunan yemeği olarak tanımlanıyor olması"- "Mutfağımıza sahip çıkmalıyız"- "Askerlik ka

NEW YORK (AA) - SELÇUK ACAR - Arjantin'de katıldığı yarışmada baklava ve hünkarbeğendi ile altın madalya kazanan eski binbaşı, yeni aşçı Berna Dönmezer O'Donovan, "Dünyada en rahatsız olduğum şey, bize ait yemeklerin Yunan yemeği olarak tanımlanıyor olmasıdır." dedi.

Askeri üniformasını çıkarıp, aşçı önlüğü giyen O'Donovan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 yıl görev yaptıktan sonra aile bütünlüğünü korumak için 2013'te binbaşı rütbesiyle erken emekliliğini istediğini belirtti.

O'Donovan, kendisi gibi eski bir deniz subayı olan eşinin Birleşmiş Milletler'deki görevi nedeniyle emekli olduktan sonra ABD'ye geldiğini söyledi.

Boş durmayıp faydalı bir şeyler yapmak için İtalyan mutfağı konusunda eğitim almaya karar verdiğini kaydeden O'Donovan, eğitimini tamamladıktan sonra Arjantin'in Mendoza kentinde yapılan "Gourmonde 2016" yarışmasına Türkiye adına katılması için davet aldığını ifade etti.

O'Donovan, 1982’de kurulan ve Türkiye dahil 32 üye ülkesi olan Amerika Gurme Restorancılar Derneği (Aregala) tarafından düzenlenen etkinlikte 150 gastronomi öğrencisi ve 50 gurme için sunumlar yaptığını da belirtti.

- "Mutfağımıza sahip çıkmalıyız"

Yarışmada "dünya mutfağında karşılığı bulunmayan bir yemek olduğu" için hünkarbeğendiyi seçtiğini kaydeden O'Donovan, "Dünyada en rahatsız olduğum şey, bize ait yemeklerin Yunan yemeği olarak tanımlanıyor olması. Mutfağımıza sahip çıkmalıyız " ifadesini kullandı.

O'Donovan, yarışmada Türk yemekleriyle altın madalya ve altın rozet kazandığını söyledi.

"Askerlik kadar olmasa da mutfağın da bir disiplini var" diye konuşan O'Donovan, ABD'de Türk mutfağına Yunanlıların sahip çıktığını ve birçok Türk yemeğinin Yunan yemeği olarak tanıtıldığını vurguladı.

- 15 Temmuz FETÖ darbe girişimi

Emekli asker olarak FETÖ'nün darbe girişimini de değerlendiren O'Donovan, dışarıdan bakıldığında darbe girişiminin Türkiye’nin imajında büyük yaralar açtığını ifade etti.

O'Donovan, "15 Temmuz öncesinde ABD'de Türkiye dediğimiz zaman İstanbul’un ne kadar muhteşem bir şehir olduğu, güzel yemekleri, güzel insanları hakkında konuşulurdu. Şimdi ise Türkiye deyince herkes darbeyi ve Türkiye’nin bir politik kaos içinde olup olmadığını soruyor." dedi.

Yaşanan olayların asker-sivil ilişkilerinde de derin yaralar açtığını ifade eden O'Donovan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Askerimiz, halkın içinden insanlar, vatanımız ve milletimizin bekası için gözünü kırpmadan, bir saniye dahi tereddüt etmeden canını ortaya koyan insanlar. Bugüne kadar içimizde yuvalanmış bu hainler, bizlere çok büyük kötülükler yaptılar. Artık bu oyunlara gelmemeliyiz. Bizlere düşen görev kenetlenip bütün olmak, ayrıştırıcı değil birleştirici politikalarla açılan bu yaraları sarmak olmalı."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :