Bakanlıktan "Birlikte Çok Güzeliz" yarışması

Bakanlıktan "Birlikte Çok Güzeliz" yarışması

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca, AB'nin desteğiyle, Roman vatandaşların yaşamlarına yönelik toplumda farkındalık oluşturmak için "Birlikte Çok Güzeliz" konulu kısa film yarışması düzenlenecek- Üniversite öğrencilerine yönelik yarışmayla, Roman kül

ANKARA (AA) - BURCU ÇALIK - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca, Roman vatandaşlar ile diğer dezavantajlı grupların yaşamlarına yönelik toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla "Birlikte Çok Güzeliz" konulu kısa film yarışması gerçekleştirilecek.

AA muhabirinin edindiği bilgilere göre, "Roman Açılımı" çerçevesindeki çalışmalar kapsamında Türkiye ile Avrupa Birliği (AB) tarafından finanse edilen "Romanların Yoğun Olarak Yaşadığı Yerlerde Sosyal İçermenin Desteklenmesi Operasyonu için Teknik Destek Projesi" (SİROMA) ile başta Roman vatandaşlar olmak üzere dezavantajlı grupların topluma sosyal entegrasyonunun güçlendirilmesi ve bu gruplarda yaşanan yoksulluğun azaltılması amaçlanıyor.

Proje çerçevesinde Roman vatandaşların eğitim, sağlık, istihdam, barınma gibi sosyal sorunlarını çözmeye yönelik yeni eylemleri hayata geçirecek Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile AB öncülüğünde toplumda farkındalık yaratma amaçlı bir de kısa film yarışması düzenlenecek.

Ana konusu "Birlikte Çok Güzeliz" olarak belirlenen, üniversite öğrencilerine yönelik kısa film yarışmasıyla, gençlere Roman kültürünü sinematik açıdan ele alma fırsatı vererek farkındalık yaratmak, onları yaratıcı eserler üretmeye teşvik etmek ve Roman kültürünü gündeme getirerek kamuoyunun dikkatini çekmek hedefleniyor.

- Topluma olumsuz düşünce aşılayacak esere izin yok

Tüm üniversite öğrencilerinin katılımına açık yarışmada, topluma olumsuz düşünceler aksettirebilecek eserler değerlendirmeye alınmayacak.

Yarışmaya katılacak filmlerin süresi "en az 3 dakika ve en fazla 10 dakika" olarak belirlenirken, bu süreyi aşan yapımlar da yarışmaya kabul edilmeyecek.

Yarışma sonucunda profesyonel jüri tarafından değerlendirilecek filmlerden birinciye 4 bin lira, ikinciye 3 bin lira, üçüncü film için 2 bin lira karşılığı hediye çeki verilecek. Hediye çekleri, Türkiye genelinde teknoloji mağazasında kullanılabilecek.

Yarışmaya katılmak isteyen adaylar başvurularını 30 Aralık'a kadar Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı SİROMA proje ofisine posta yoluyla yapacak.







AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :