Bakanlar Kurulu toplantısı

Bakanlar Kurulu toplantısı

Başbakan Yardımcısı Canikli: (1)- "FETÖ ile ilgili mücadelenin kararlılıkla sürdürülmesi gerektiği Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından bir kez daha ortaya konulmuştur. Bu mücadele gerçekleştirilirken haksızlığa ve adaletsizliğe meydan, fırsat verilmemesi, b

ANKARA (AA) - Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, "Fetullahçı Terör Örgütü'yle (FETÖ) ilgili mücadelenin kararlılıkla sürdürülmesi gerektiği Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından bir kez daha ortaya konulmuştur. Bu mücadele gerçekleştirilirken haksızlığa ve adaletsizliğe meydan, fırsat verilmemesi, bu konuda gösterilen gereken hassasiyetin sürdürülmesi ve bu şekilde mağduriyetlere fırsat verilmemesi yine Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından ifade edilmiş ve ayrıntılı bir şekilde FETÖ'yle mücadele konusunda bakanlıklarımızın yaptığı çalışmalar ve gelinen nokta, alınan mesafe değerlendirilmiş ve irdelenmiştir." dedi.

Canikli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşen Bakanlar Kurulu toplantısı devam ederken gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Toplantıda, G20 Liderler Zirvesi'yle ilgili değerlendirme ve görüşmelerin yapıldığını belirten Canikli, iç ve dış güvenlikle ilgili konuların tüm yönleriyle değerlendirildiğini ifade etti.

Canikli, Çin'deki G20 Zirvesi'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla Türkiye'nin temsil edildiğini ve kendisiyle geniş bir heyetin toplantılara iştirak ettiğini anımsatarak, Erdoğan'ın zirve süresince yoğun ve kapsamlı görüşmelerde bulunduğunu ve zirveye katılan hemen hemen tüm ülkelerin devlet ve hükümet başkanlarıyla birebir ikili görüşmeler yaptığını kaydetti.

Görüşmeler sırasında, İtalya, Fransa, Almanya ve Türkiye'nin katılımıyla dörtlü zirve gerçekleştirildiğini dile getiren Canikli, Erdoğan'ın ABD, Rusya, Çin, Kanada, Güney Afrika, Avustralya, Almanya ve Hindistan hükümet ve devlet başkanlarıyla birebir görüşmelerde bulunduğunu bildirdi.

- "Ülkelerden beklentimiz kendilerine çok açık ifade edilmiştir"

Canikli, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu görüşmelerde özellikle terör, Suriye meselesi ve Türkiye'nin karşı karşıya kaldığı 15 Temmuz darbe teşebbüsü ile ilgili ayrıntılı bilgilendirmeler gerçekleştirilmiş ve bu ülkelerden beklentimiz kendilerine çok açık bir şekilde ifade edilmiştir. Çünkü özellikle 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili Batı ülkelerinde ve genel olarak uluslararası alanda farklı bir algı oluşturma çabaları farklı çevreler tarafından yoğun bir şekilde yürütülmektedir. Bu açıdan olan bitenin bütün boyutlarıyla, bütün gerçekliğiyle anlatılması, aktarılması son derece önemlidir. Özellikle Suriye konusu, mülteciler, göç meselesi ve Suriye'de yaşananlar, Türkiye'nin de dahil olduğu bu son gelişmeler, bütün bunlar bu ülke yetkililerine Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından aktarılmıştır."

- "AB hedefimizde herhangi bir değişikliğin olmadığı ifade edilmiştir"

Görüşmelerde, Türkiye'nin temel uluslararası politik tercihlerinde herhangi bir sapmanın olmadığı, bu yönde Türkiye'nin 15-20 yıl önce hangi noktadaysa bugün de aynı noktada durduğunun da aktarıldığını dile getiren Canikli, "Demokratik değerler, hukukun üstünlüğü, evrensel değerler, Avrupa Birliği (AB) hedefine uyum, bağlılık bir kez daha bu çerçevede ilgililere vurgulanmış, teyit edilmiş ve Avrupa Birliği hedefimizde herhangi bir değişikliğin olmadığı ifade edilmiştir." dedi.

Canikli ayrıca, şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanımız, hükümetimizin ekonomiyle ilgili olarak aldığı ve özellikle üretimi, ihracatı, istihdamı teşvik edecek, bölgesel dengesizlikleri ortadan kaldıracak adımlarla ilgili takdirlerini ifade etmişler ve bu çalışmaların devam etmesi noktasındaki talimatını da iletmişlerdir. Özellikle altyapı, üstyapı yaptırımlarının devamı ve vatandaşa doğrudan dokunacak, onları doğrudan ilgilendirecek sağlık, eğitim yatırımları başta olmak bunlarla ilgili bu çalışmaların devamı noktasında Sayın Cumhurbaşkanımızın bir kez daha talimatları Bakanlar Kurulu'na iletilmiştir. Özellikle altyapı, üstyapı yaptırımlarının devamı ve vatandaşa doğrudan dokunacak, onları doğrudan ilgilendirecek sağlık, eğitim yatırımları başta olmak üzere bunlarla ilgili bu çalışmaların devamı noktasında Sayın Cumhurbaşkanımızın bir kez daha talimatları Bakanlar Kurulu'na iletilmiştir.

Fetullahçı Terör Örgütü'yle ilgili mücadelenin kararlılıkla sürdürülmesi gerektiği Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından bir kez daha ortaya konulmuştur. Bu mücadele gerçekleştirilirken haksızlığa ve adaletsizliğe meydan, fırsat verilmemesi, bu konuda gösterilen gereken hassasiyetin sürdürülmesi ve bu şekilde mağduriyetlere fırsat verilmemesi yine Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından ifade edilmiş ve ayrıntılı şekilde FETÖ'yle mücadele konusunda bakanlıklarımızın yaptığı çalışmalar ve gelinen nokta, alınan mesafe değerlendirilmiş ve irdelenmiştir."

(Sürecek)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler