Bakanlar Kurulu kararları

Bakanlar Kurulu kararları

Karadağ'ın NATO'ya katılımına ilişkin protokol ve İstanbul'da yapılacak ILO toplantısına ilişkin mutabakat zaptının onaylanması kararları Resmi Gazete'de yayımlandı

ANKARA (AA) - Karadağ'ın Kuzey Atlantik Anlaşması Teşkilatı'na (NATO) katılımını içeren protokolün onaylanmasına ilişkin Bakanlar Kurulu kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Brüksel'de 19 Mayıs'ta imzalanan "Karadağ'ın Kuzey Atlantik Anlaşması'na Katılımına İlişkin Protokol"ün yürürlüğe girmesiyle NATO Genel Sekreteri tüm taraflar adına, anlaşmaya katılımı için Karadağ hükümetine davette bulunacak.

Anlaşmanın 10'uncu maddesi uyarınca, Karadağ, katılım belgesini ABD hükümetine tevdi ettiği tarihte taraf ülke olacak.

Protokol, anlaşmaya taraf her bir ülkenin protokolü kabul ettiğini ABD hükümetine bildirdiğinde yürürlüğe girecek. ABD hükümeti anlaşmanın tüm taraflarına bu yöndeki her bir bildirimi aldığı tarih ve protokolün yürürlüğe giriş tarihi hakkında bilgi verecek.

- İstanbul'da yapılacak ILO toplantısına ilişkin mutabakat zaptı

Öte yandan, Cenevre'de 1 Haziran'da imzalanan "Türkiye Cumhuriyeti ile Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Arasında Onuncu Avrupa Bölge Toplantısı'na İlişkin Mutabakat Zaptı"nın onaylanması, Dışişleri Bakanlığının 1 Eylül tarihli yazısı üzerine, Bakanlar Kurulunca kararlaştırıldı.

Resmi Gazete'de yer verilen mutabakat zaptında, Türkiye'nin Onuncu Avrupa Bölge Toplantısı'na İstanbul'da ev sahipliği yapmasına yönelik karara binaen, toplantıya ilişkin hazırlıkların yapılması, toplantının başarılı bir şekilde yürütülmesi amacıyla anlaşmaya varılan hususlara yer veriliyor. Buna göre, toplantı 2-5 Ekim 2017'de yapılacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :