Bakan Zeybekçi’den dev firmalara ödül
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, İSO İlk 1000 listesine Konya’dan giren firmalar için düzenlenen ödül törenine katıldı. Bakan Zeybekci, Konya’nın İSO ilk 1000 listesine daha fazla fitma ile gireceğine inandığını söyledi
MÜSİAD Konya Şubesi’nde düzenlenen ödül törenine Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Bakan Yardımcısı Adnan Yıldırım, KKTC Ekonomi, Sanayi ve Ticaret Bakanı Sunat Atun, Konya Valisi Muammer Erol, AK Parti Konya Milletvekilleri, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükçü, Konya Ticaret Borsası Başkanı Hüseyin Çevik, MÜSİAD Konya Şubesi Başkanı Lütfi Şimşek ve çok sayıda davetli katıldı. Törende açılış konuşmasını yapan MÜSİAD Konya Şubesi Başkanı Lütfi Şimşek, “Şehrimizin ve ülkemizin sorunlarına çözüm üretmek ekonomik gelişimine katkı sağlamak amacıyla 22 yıl önce kurulan şubemiz bugün de amacından sapmadan gerek iş dünyasının temsilcisi olmanın gerekse sivil toplum kuruluşu olmanın vermiş olduğu sorumlulukla çalışmalarına ara vermeden devam etmektedir. Bizler şehrimizin ve ülkemizin dünya sahnesinde hak ettiği yerlere gelebilmesi için ülkesine milletine ve davasına sevdalı insanların birlikteliğine inanıyor, şube olarak tüm çalışmalarımızı bu birliktelik ruhuna uygun olarak sürdürüyoruz. Bugün düzenlediğimizi bu program bunun en açık göstergesidir” dedi.Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, iş adamlarının şehre yaptığı katkılarından dolayı teşekkür ederek, ödül alan firmaları tebrik etti. KKTC Ekonomi, Sanayi ve Ticaret Bakanı Sunat Atun, Türkiye'nin Kıbrıs için çok önemli bir ülke olduğunu söyleyerek, “Anavatanımız ne kadar güçlüyse, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti de siyaseten ve ekonomik olarak o kadar güçlüdür. En kısa zamanda Türkiye'nin yine istikrarlı bir hükümete kavuşmasını diliyorum” dedi.

TÜM FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ
Atun, öğrencilik yıllarında bulunduğu Türkiye'de, dönemin yöneticilerinin 1 milyar dolar döviz rezervinin bulunduğuna yönelik açıklamalar yaptığını belirterek, "O zaman bu blörf müydü bilemiyorum ama bugün su götürmez bi gerçek var ki Türkiye'nin döviz rezervi 150 milyar dolara çıktı. Eğer bir büyüme varsa o zaman aynı hükümet devam etmelidir. Türkiye'nin gücü ne kadar artarsa Kıbrıs'ında ekonomik ve siyasi gücü de o ölçüde artmış olur" diye konuştu.
“BU KÂFİRLE MÜSLÜMA’NIN SAVAŞI”
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi son dönemde bilerek, planlayarak, vicdanını satan namertlerin kirli kollarının harekete geçtiğini aktararak, “Ama şunu asla unutmasınlar bu yüce millet asla tarihin boyunca dizinin üzerine çökmedi. Asla esir olmadı. Gerekirse milyonlarca şehit verir. Balkanlarda, Kafkaslarda ve Yemen çöllerinde, Allahu Ekber Dağlarında verdik... Her yerde verdik. Bunu namertler, hainler bilmez. Onlar şehadeti de bilmez. Bir Kürt şehidimizin eli öpülesi anası dün, 'Bu Kürt-Türk savaşı değil, kafirle Müslüma’nın savaşı' diyor. Evet öyledir. Bu savaş hainlerle bu ülkenin evlatları, mertlerle namertlerin, kafirlerle Müslümanların, nesebi bilinmeyenlerle bu ülkenin asil evlatlarının savaşıdır. Yine inşallah bu savaşta galip gelen bu millet olacaktır” ifadelerini kullandı.
7 Haziran seçimlerinde milletin kendilerine, siyasi ve ekonomik istikrarına devam dediğini dile getiren Zeybekci, "Ama ben senin biriyle ortak olmanı istiyorum' dedi. Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'da seçim akşamı Genel Merkezin balkonuna çıktı ve 'Milletin iradesi başımızın üzerindedir' dedi. Millet böyle diyorsa bizim için tartışma bitmiştir" ifadesini kullandı.

TÜM FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ
KOALİSYONA İZİN VERMEYECEKLER
Zeybekci, seçim sonrasında Hükümet kurma çalışmalarının başladığını anımsatarak, şöyle konuştu:
"Diğer yandan 7 Haziran akşamı el kol sallayanlar var. Kendisi çıkamayıp da genel başkan yardımcısını çıkarıp ahkamlar kesen hafifte dalga geçen tipler vardı. 10,17 Haziran'da ve temmuzda farklı hale geldi. Açıkça şunu söylüyorum; samimi değiller. Hasbi ve samimi değiller. Bu millet samimiyeti gayet iyi biliyor. Sen ne dersen de... Bu millet senin nabzından ve sesinin titremesinden samimiyetini yüzde yüz tahlil eder. Neyi oynadılar? Evvelsi gün Sayın Kılıçdaroğlu, 'Ahmet Davutoğlu istiyor da Cumhurbaşkanı Erdoğan istemiyor. Bundan dolayı olmuyor' diyor. Sen işine bak. Kendi haline bak. Önce bir kere haddini bil. Nerede ne konuşacağını bil. Senin partinle ilgili sana söyleyeyim; sen koalisyon kurmak için yanıp tutuşuyorsun ama seni alt etmek için o partide olanlar buna izin vermeyecek haberin olsun. Bunları net söylüyorum. Bir taraftan koalisyon görüşmeleri sürüyor, diğer yandan 40 kafadan 40 farklı ses çıkıyor. Sen bunu söyle."
Bakan Zeybekçi’nin konuşmasının ardından ödül törenine geçildi. Törende İSO İlk 1000 listesine Konya’dan giren 24 firmanın yetkililerine ödüllerini verdi.
+++
KOMBASSAN’A 4 ÖDÜL
Kombassan Yönetim Kurulu Başkanı Haşim Şahin, “Ülkemizde ekonomi ve sanayideki istikrarla bağlantılı olarak sağlanan ivmenin tekrar devamını diliyoruz. Her zaman olduğu gibi içerisinden geçtiğimiz bu hassas dönemden ülkemizin ve üreticimizin güçlenerek çıkacağına inanıyoruz. Bu kapsamda 2014 yılı Türkiye'nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde 5 şirketle yer almaktayız. Genel listede yer alan şirketlerimizin ortalaması bir önceki yıla göre 49 sıra öne çekilmiş, üretimden net satışlarda ise yüzde 22,2 lik bir artış sağlanarak önemli bir başarı elde edilmiştir. Ciromuzun önemli sayılabilecek yüzde 30’a yakın bir kısmını ihracattan elde etmekteyiz. Bu başarıda katkısı bulunan tüm yönetici ve çalışanlarımız ile MÜSİAD üyesi şirketlerimizi tebrik ediyorum” dedi. Kombassan firmalarından KombassanKağıt ve Komyapı’nın ödüllerini Kombassan Yönetim Kurulu Başkanı Haşim Şahin, Kompen ve Komgıda’nın ödülleriniKombassan Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erol Kaya, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve (KKTC) Ekonomi, Sanayi ve Ticaret Bakanı Sunat Atun’un elinden aldı.
Korkmaz: Katkılarımız devam edecek
Selva Gıda adına ödülü, İttifak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Korkmaz, Türkiye Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ve KKTC Ekonomi Bakanı Sunat Altun’un elinden aldı. Ödülle ilgili olarak konuşan Korkmaz, “Konya ve ülke ekonomisine olan katkılarımız bundan sonraki dönemde de inşallah artarak devam edecek. Bugüne kadar dünyanın 125 ülkesine lezzetini ulaştıran Selva’nın başarısında emeği olan tüm çalışma arkadaşlarım ve paydaşlarımızı temsilen bu ödülü alıyorum” dedi.
+++
İŞTE ÖDÜL ALAN 24 KONYA FİRMASI
Konya Şeker, Pakpen, Eti Alüminyum, Tümosan, Konya Çimento, Akova Süt, Ova Un, Enka Süt, Aydınlar Yedek Parça, Helvacızade Gıda firmalarımız bulunurken, Hekimoğlu Un, Akbel Süt, Kombassan Kağıt, Komyapı, Büyükhekimoğulları, Altınapa Değirmencilik, Atiker Metal, Safa Tarım, Kompen, Selva Gıda, Komgıda, İzi Süt, Gitaş, Tosunoğulları