Bakan Yumaklı Konya'da konuştu: Gıda Denetimleri Ramazan Ayında Sıklaştırılacak

Bakan Yumaklı Konya'da konuştu: Gıda Denetimleri Ramazan Ayında Sıklaştırılacak

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ramazan ayı öncesinde gıda denetimlerinin sıklaştırılacağını ve tarımsal planlamaların Eylül ayında devreye sokulacağını açıkladı.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, gıda denetimlerinin aralıksız bir şekilde devam ettiğini belirterek, Ramazan ayının önemi ve farklı bir atmosferi olması sebebiyle bu denetimleri daha da sıklaştıracaklarını, Ramazan ayına özgü olarak 7 bin 500 görevlinin sahaya tekrar çıktığını söyledi. Bakan Yumaklı, et fiyatlarında yaşanabilecek yükselişlerle ilgili soru üzerine de sadece hayvansal ürünler değil, bitkisel ürünlerde de Türkiye'nin, vatandaşının ihtiyacını karşılamakla ilgili herhangi bir probleminin olmadığını, hiçbir şekilde haksız kazanca yol açacak eyleme izin vermeyeceklerini vurguladı.

Bakan Yumaklı Konya'da konuştu: Gıda Denetimleri Ramazan Ayında Sıklaştırılacak

Konya'da Medya Buluşması programına katılan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, su aktarımı ve tarımsal yatırımlarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Özellikle Kızılırmak Havzası'ndan Konya Kapalı Havzası'na su aktarımıyla ilgili Hirfanlı Barajı'ndan yaklaşık 200 milyon metreküp suyun Konya Kapalı Havza'ya alınabileceği öngörüldüğünü belirten Bakan Yumaklı, planlama çalışmalarının yıl sonuna kadar tamamlanacağını ifade etti.

Bakan Yumaklı ayrıca, tarımsal üretim planlaması çalışmalarının devam ettiğini ve bu yılın Eylül ayında tarımsal üretim planlamasını devreye koymayı hedeflediklerini söyledi. Bu planlamanın sürekli olarak 3 yıllık bir periyodu kapsayacağını vurgulayan Bakan Yumaklı, yerel paydaşların katılımıyla ilgili detayları paylaştı.

Bakan Yumaklı Konya'da konuştu: Gıda Denetimleri Ramazan Ayında Sıklaştırılacak

Gıda denetimlerine de değinen Bakan Yumaklı, Ramazan ayı boyunca sürecek denetimlerin başladığını ve özellikle gıda güvenliğini sağlamak adına 7 bin 500 görevlinin sahaya çıktığını belirtti. Başta unlu mamuller olmak üzere çeşitli gıda ürünlerinde yoğun denetimlerin yapıldığını ifade etti.

Bakan Yumaklı'nın konuşmasının ardından Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, bakanlığa Konya'ya verdiği önemden dolayı teşekkür etti ve gelecekte de iş birliğine devam etme niyetlerini dile getirdi. Programa, AK Parti milletvekilleri, belediye başkanları, partililer ve basın mensupları da katıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.