Bakan Yerlikaya son rakamları açıkladı: İşte Konya'daki göçmen sayısı

Bakan Yerlikaya son rakamları açıkladı: İşte Konya'daki göçmen sayısı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Konya'da düzenlediği basın toplantısında, düzensiz göçle mücadeleye kararlı olduklarını belirterek, "Son 120 günde 30 operasyon düzenledik, 42 göçmen kaçakçılığı organizatörünü yakaladık, 20'si tutuklandı" dedi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, memleketi Konya'da "Türkiye'nin Huzuru Konya" konulu güvenlik toplantısına katıldı. Taş Bina Kültür Sanat'ta düzenlenen toplantı sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bakan Yerlikaya, Cumhuriyetin 100. yılının dolduğu, 2. yüzyılına girecekleri tarihi bir sürecin içerisinde olduklarını hatırlattı.

Konya'da 141 bin 438 düzensiz göçmen bulunuyor

Göçün, çağın en önemli küresel sorunlarından birisi olduğunu ve ülke olarak bu sorunla mücadele eden ülkelerin başında geldiklerini söyleyen Bakan Yerlikaya, Konya'daki düzenli göçmen sayılarını da paylaştı. Yerlikaya, "İlimizde geçici koruma altında bulunan Suriyelinin sayısı 120 bin 132. İkamet izninde kalanların sayısı 8 bin 438. Uluslararası koruma kapsamında 12 bin 868 olmak üzere 141 bin 438 düzenli göçmen bulunuyor. Bizim asıl mücadele alanımız, odaklandığımız düzensiz göç, göçmen kaçakçılığı organizatörleri" dedi.

Göçmen kaçakçılığında 120 günde 30 operasyon

Geldikleri günden beri göçmen kaçakçılığı organizatörleriyle uğraştıklarını belirten Yerlikaya, son 120 günde 30 operasyon düzenlediklerini ve 42 göçmen kaçakçılığı organizatörünü yakaladıklarını açıkladı. Yerlikaya, "Bunların 20'si tutuklandı, 1'i hakkında adli kontrol kararı verildi. Bu serbest bırakılanlar da hiçbir zaman rahatız diye düşünmesinler, yanılıyorlar. Onları da izliyoruz. Niye? Çünkü kendini rahat hissedip tekrar bu işi yaparsa hemen alıp tekrar daha önce tutuklanan arkadaşlarının yanına adalet teslim edilmesi için kararlılıkla çalışıyoruz" diye konuştu.

Konya'da 125 düzensiz göçmen sınır dışı edildi

Konya'da 850 düzensiz göçmenin yakalandığını ve bunların 125'inin sınır dışı edildiğini aktaran Yerlikaya, "Cumhurbaşkanımızın liderliğinde düzensiz göçle mücadele ederken, yabancı düşmanlığına ve ırkçılığa geçit vermiyoruz. Milletimizin temiz siciline leke sürülmesine müsaade etmiyoruz. Gerek sosyal medyadan gerekse başka bir şekilde yabancı düşmanlığı, ırkçılık, nefret dili bunları takip ediyoruz. Biz toplumumuzda bu noktada nifak sokulmasına izin vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.