Bakan Yerlikaya: Konya'da çetelere nefes aldırmayacağız

Bakan Yerlikaya: Konya'da çetelere nefes aldırmayacağız

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, memleketi Konya'da düzenlenen 'Türkiye'nin Huzuru Konya' konulu güvenlik toplantısı sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Bakan Yerlikaya, 4 Haziran - 1 Ekim tarihleri arasındaki 120 günde Konya'da polis ve jandarmanın gerçekleştirdiği operasyonlarla ilgili bilgiler paylaştı.

FETÖ, DEAŞ ve sol terör örgütü operasyonları

Terörle mücadelede son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelenin devam edeceğini belirten Yerlikaya, "Bu dönemde Konyamızda bölücü terör örgütü FETÖ, DEAŞ ve sol terör örgütlerine yönelik 70 operasyon düzenlendi. Bu operasyonlarda 1 terörist etkisiz hale getirildi. 110 şüpheli gözaltına alınırken, 23'ü tutuklandı, 31'i hakkında adli kontrol kararı verildi" dedi.

Konya'da 120 gün içinde organize suç örgütlerine 12 operasyon

Organize suç örgütlerine yönelik mücadelenin de kararlılıkla devam ettiğini vurgulayan Yerlikaya, "Konya'da son 120 gün içinde organize suç örgütlerine yönelik 12 operasyonda 60 şüpheli gözaltına alındı. Bunlardan 17'si tutuklandı, 10'u hakkında adli kontrol kararı verildi. Baba ocağı şehrimde ve bütün vilayetlerimizde 1 tane çetenin nefes almasını istemiyoruz. Adalete teslim edeceğiz" diye konuştu.

Konya'da zehir tacirlerine 1885 operasyon

Uyuşturucu ile mücadeleye de değinen Yerlikaya, "Aynı dönemde Konyamızda zehir tacirlerine yönelik bin 885 operasyon düzenlendi. Bunlardan 2 bin 301 şüpheliyi gözaltına almışız, 377'si çıkarıldığı mahkemede tutuklanmış. 139'u hakkında adli kontrol kararı verildi. Biz yavrularımızın, geleceğimizi, gençlerimizi, kıymetli vatandaşlarımızın hayatını zehretmeye tenezzül eden bu şüphelilerin her birinin bulundukları yerde satıcısından barona kadar hiç fark etmez, bunları alacağız, adaletle teslim etmekte kararlıyız" ifadelerini kullandı.

Bakan Yerlikaya, ayrıca, Mersin Limanı'nda 610 kilogram kokainin ele geçirildiği operasyonun, uyuşturucu ile mücadelede en güçlü faaliyetlerin başında geldiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.