Bakan Varank’tan doğalgaz kısıtlaması açıklaması!

Bakan Varank’tan doğalgaz kısıtlaması açıklaması!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, Kılıçdaroğlu'nun eleştirilerine yanıt vererek, "Enerji santralleri yapıyoruz, şantiyeleri basıp, yaptırmayız diyorlar. Şimdi utanmadan sıkılmadan, İran kaynaklı bir sorun yaşadığımızda açıklama yapıyorlar" dedi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, İstanbul Mobilya Fuarı'nın açılış programında, Kılıçdaroğlu ve partisinin, ülkede enerji tedarikini çeşitlendirmek için atılan her adıma açıkça karşı geldiklerini hatırlatarak, "Ben bu art niyetli zihniyeti milletimize havale ediyorum" dedi.

"O işi engellemek için CHP milletvekilleri neler yapmış"

Bakan Varank, "Ben ana muhalefetin liderine bir çift söz söylemek istiyorum. Bugün Kılıçdaroğlu aklınca birtakım açıklamalar yapmış. Enerji konusunda maalesef dışa bağımlı olduğumuz herkesin malumu. Buna rağmen, ülkemizin enerji tedarikini çeşitlendirmek için attığımız her adımda kendisi ve partisi bizim karşımıza dikildi. Enerji santralleri yapıyoruz, şantiyeleri basıp, yaptırmayız diyorlar. Akkuyu'da nükleer enerji yatırımı yapıyoruz, yaptırmayız diyorlar. Doğalgaz araması yapan gemilerimiz Doğu Akdeniz'deyken, ne işimiz var Libya'da diyorlar. Gidin araştırın, Saros Körfezi'nde yapacağımız LNG terminaline kim karşı çıkmış. O işi engellemek için CHP milletvekilleri neler yapmış. O terminali bitirmiş olsaydık belki bugün bu sorunu hiç yaşamayacaktık. Şimdi utanmadan sıkılmadan, İran kaynaklı bir sorun yaşadığımızda açıklama yapıyorlar. Biz her alanda olduğu gibi enerji alanında da bağımsızlığımızı güçlendirmenin derdindeyken, bazıları sadece köstek olmanın derdinde. Ben bu art niyetli zihniyeti milletimize havale ediyorum" ifadelerini kullandı.

"Enerji Bakanlığımız, İran kaynaklı bu kısıtlamaları, üretime en az etki edecek şekilde düzenliyor"

İran'ın doğalgaz arzında kesintiye gitmesinin OSB'lerde ve sanayi tesislerinde doğalgaz ve elektrik arzında kısıtlamalara gidilmesine neden olduğunu hatırlatan Bakan Varank, şunları kaydetti: "Elbette kış şartlarının ağır geçtiği böyle bir dönemde, doğrudan vatandaşlarımızın evinde kullandığı gaz ve elektrikte bir kesintiye gitmemiz düşünülemez. En başından beri Enerji Bakanlığımız süreci hassasiyetle yönetmeye çalışıyor. Enerji Bakanlığımız, sanayicilerimizin talep ve önerilerini dikkate alarak, İran kaynaklı bu kısıtlamaları, üretime en az etki edecek şekilde düzenliyor. İnşallah birkaç gün sürecek bu sıkıntılı süreci sanayicilerimizle el ele vererek atlatacağız".

"Sanayi sektörümüz, birkaç gün sürecek bu sıkıntılı sürecin üstesinden gelecek güce sahiptir"

Üretimle uzaktan yakından alakası olmayan kesimlerin, oluşturmaya çalıştığı panik havasına kimsenin aldırış etmemesi gerektiğinin altını çizen Bakan Varank, "Şoklara karşı direncini defalarca kanıtlamış sanayi sektörümüz, birkaç gün sürecek bu sıkıntılı sürecin üstesinden gelecek güce sahiptir. Büyük ölçüde telafi edemeyeceğiz bir üretim kaybı yaşamayacağız. Biz sanayicilerimizin karşılaştığı her sorunda yanlarında olduk, bundan sonrada olmaya devam edeceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Varank’tan doğalgaz kısıtlaması açıklaması! Eleştirilere yanıt verdi

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.