Bakan Uraloğlu'ndan yerli ve milli hızlı tren müjdesi

Bakan Uraloğlu'ndan yerli ve milli hızlı tren müjdesi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye'nin demiryolu altyapısına yapılan dev yatırımları ve yerli üretim projelerini açıkladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, TÜRESAŞ Sivas Bölge Müdürlüğü "Boji Üretim Fabrikası" açılış töreninde önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Uraloğlu, Türkiye'nin son 22 yılda demiryollarına yaptığı 57 milyar dolarlık yatırımın yanı sıra, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı'nın inşası gibi büyük projelerle demiryolu altyapısını güçlendirdiğini belirtti. Ayrıca, MARMARAY gibi uluslararası demiryolu koridorlarının oluşturulmasıyla Türkiye'nin Asya ile Avrupa arasında kesintisiz bağlantı sağladığını ifade etti.

Bakan Uraloğlu'ndan yerli ve milli hızlı tren müjdesi

Bakan Uraloğlu, Ankara-Sivas hızlı tren hattının açıldığı günden bu yana 885 bin yolcu taşındığını aktararak, Türkiye'nin hızlı tren işletmeciliğinde Avrupa'da 6. sırada, dünyada ise 8. sırada yer aldığını dile getirdi. Türkiye'nin hızlı tren ağını genişleterek, vatandaşlara daha hızlı ve güvenli ulaşım imkanı sunduğunu vurguladı.

Bakan Uraloğlu'ndan yerli ve milli hızlı tren müjdesi

Ayrıca, Türkiye'nin uzay ve iletişim teknolojilerindeki atılımlarına da değinen Bakan Uraloğlu, Türksat 6A'yı Haziran ayında uzaya fırlatacaklarını duyurdu. Ülkenin yerli ve milli gözetleme uydusu İMECE'nin yanı sıra, Türkiye'nin ilk milli haberleşme uydusu TÜRKSAT 6A'nın da uzay teknolojilerinde bir devrim niteliği taşıdığını belirtti.

Bakan Uraloğlu'ndan yerli ve milli hızlı tren müjdesi

Bakan Uraloğlu, yerli ve milli hızlı tren projelerine de değinerek, saatte 225 km hıza sahip Milli Elektrikli Hızlı Tren Seti Projesi'nin tasarım çalışmalarının son aşamaya geldiğini ve prototip üretiminin 2024 yılında tamamlanmasının planlandığını açıkladı. Ayrıca, Milli Banliyö Tren Seti Prototip araç üretimi çalışmalarının da devam ettiğini belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.